Wskazania MFA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Wskazania MFA

SuchyX, kwestia zeby je dobrze zamontowac. W tym watku sa fotki z mojego montazu. Jak nie znajdziesz, to wrzuce jeszcze raz, ale postaraj sie poszukac :P

W moim przypadku montaz byl bajecznie prosty, bo znalazlem dosyc miekki kawalek plastyku nad stopami pasazera :P Wkrety latwo weszly i radyjka nie widac :twisted:
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

Wskazania MFA

witajcie.
    przeszukalem szukaje ale nie moge tego namierzyc. od pewnego czasu komp (MFA) przy jezdzie na zimnym silniku podaje mi srednie spalanie na przemian: 15.8/15.4/15.3l/100km. jak zaczynam jechac nawet po miescie to srednia spada. czy to jest normalne?
    sprawa druga, kiedys pisaliscie ze w miescie srednio pokazuje wam 6 literek? ale to chyba jadac gdzies po duzym miescie, zaliczajac przejazdy np obwodnica czy w ogóle dłuzsze odcinki na których srednia poleci w dół. bo u mnie jak jezdze w miescie (male miasto, krókie odcinki) to spalanie nawet jest na srednim poziomie 9l. a potem jak gdzies jade to spada ...

jak jest u was?

ps
    jak tankowalem na stacji po korek to juz po raz którys z kolei srednia ok 5 literek
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

janusz_007, nie ma czegoś takiego że auto spali na mieście około 6 litrów wszystko zależy od stylu jazdy .Pomyśl czy jest logiczne przejechać 800km tylko po mieście wedłóg mnie tylko w Warszawce to zrobisz :wink:
      Jeśli auto pali ci pięć litrów to jest to dobry wynik .
      Moje spala 0,7 litra więcej a nie jest to średnia z miasta bo takiej nie jestem w stanie uzyskać zawsze jest trochę trasy poza miastem.
      Pamiętaj styl jazdy od niego zależy spalanie :lol:
      Dla ciekawostki dodam że na trasie kiedyś wyszło mi około 10 litrów a mam diesla jak Ty ,przejechałem 500km i musiałem zatankować (180,190km/h) Gdybym jechał spokojnie do 130km/h to auto spaliłoby około 5litrów.
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• janusz_007
        Rider
        • 2007
        • 473

no jasne ze spalanie jest uzaleznione od stylu jazdy, tylko po przeczytaniu niektorych opinii dziwnie to odebralem , bo od pewnego czasu jezdze bardzo spokojnie i wychodzi inaczej;pp ale moze jestem przewrażliwiony;p

Komentarz

• konos513
          Ambiente
          • 2006
          • 129

Zamieszczone przez janusz_007
          no jasne ze spalanie jest uzaleznione od stylu jazdy, tylko po przeczytaniu niektorych opinii dziwnie to odebralem , bo od pewnego czasu jezdze bardzo spokojnie i wychodzi inaczej;pp ale moze jestem przewrażliwiony;p
          Styl jazdy ma najwięszy wpływ na spalanie.
          Ja testowałem kiedyś autko (jeden zbiornik paliwa)- jeździłem do 120 km/h, nie przeciągając powyżej 3 tys/min, równomiernym powolnym przyśpieszaniem, trochę po W-wie resztę traska W-wa<-->Otwock na wskaźniku zużycia wyszło mi ~3.6l/100km po zatankowaniu wyszło ~5.2. Tak też można, tylko źle to wpływa silniczek.
          W tej chwili leje ON i zapinam bez wyliczania, frajda z jazdy super ( ~ spalanie 6.5l )
          1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
          www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

po przeczytaniu niektorych opinii dziwnie to odebralem
            opiniami akurat w tym wzgledzie nie nalezy sie przejmowac ani sugerowac, patrz w moj podpis i sie ciesz

[ Dodano: Nie 05 Sie, 07 09:40 ]
            od pewnego czasu komp (MFA) przy jezdzie na zimnym silniku podaje mi srednie spalanie na przemian: 15.8/15.4/15.3l/100km. jak zaczynam jechac nawet po miescie to srednia spada. czy to jest normalne?
            ale tutaj, szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, mozesz jaśniej?
            dziwi cię, że średnia w miare jazdy spada, czy co :?: :!: :roll:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez koja86
              janusz_007, nie ma czegoś takiego że auto spali na mieście około 6 litrów wszystko zależy od stylu jazdy .Pomyśl czy jest logiczne przejechać 800km tylko po mieście wedłóg mnie tylko w Warszawce to zrobisz :wink:
              powodzenia :lol: przy tych korkach ktore sa normalnie w jak to byles laskaw napisac "Warszawce" rezerwa zapala mi sie po max 650km ale podobno da sie przejechac wiecej :P :zlosnik:
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• hsurim
                Elegance
                • 2006
                • 788
                • Kia
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Re: Wskazania MFA

(...) przy jezdzie na zimnym silniku podaje mi srednie spalanie na przemian: 15.8/15.4/15.3l/100km. jak zaczynam jechac nawet po miescie to srednia spada. czy to jest normalne? (...)
                Ano zimą ta średnia będzie spadała z ... 20l/100 km. Do czasu pełnego nagrzania się, silnik potrzebuje więcej paliwa. Czym zimniejszy tym więcej.
                Wszystko masz OK
                Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• Doba
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 357
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

te wskażiki czasem pokzują tak, czasem tak. ja ustawiam na godzine aby sie nie denerwowac, że wychodzi z trasy 7 badz 8 l/100 moje minimalne spalanie w trasie to 5.5 ..
                  MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez Doba
                    te wskażiki czasem pokzują tak, czasem tak. ja ustawiam na godzine aby sie nie denerwowac, że wychodzi z trasy 7 badz 8 l/100 moje minimalne spalanie w trasie to 5.5 ..
                    e tam, moje dobrze pokazują
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• janusz_007
                      Rider
                      • 2007
                      • 473

u mnie tez juz dobrze, nie wiem co bylo;p