Zamieszczone przez greszczyn
skoda
Zwiń
X
-
a mozesz cos wiecej podac? ktore roczniki bierzesz pod uwage itd?
ja tam bym brał TDI, ale to kwestia tego ile masz kasiurki na cudo)
ps
sądzac po wersji chcesz auto z roku 99-00, wiec zastanow sie nad tdi:P duzo bardziej oszczedne, zwinniejsze;p i na pewno mniej awaryjne;pVW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08"DD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sziroChcę kupic Skode Octavie 1.6 GLX z gazem jakieś rady ?
Ogólnie silniki 1.6 w Octaviach miały problem ze skrzyniami biegów więc przyjżyj się im dokładnie.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
ja tez na twoim miejscu bym sprawdzil, ale w sumie lepiej to dobrze przemysl. jesli ten przebieg jest autentyczny to za niedlugo za pewne czeka cie jakis wiekszy wydatek na remont silnika, no chyba ze poprzednikowi sie cos przydazylo i robil wczesniej. spróbuj sie rozejrzec za dieslem, moze kupisz rok starszy niz benzynke ale przynajmniej bedziesz sie cieszyl z jazdy i bedziesz mial silnik nie do zarypania. uwazam ze 170 tys na benzynke i to jeszcze zagazowana to sporo....VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08"DD
Komentarz
-
-
to jest jakaś sekta posiadaczy dieseli :| Cóż za obiektywność - dramat
Ja mam 1,6 z 99 roku i jak kupowałem to miałem 18o kkm - po 1,5 roku mam niemal 300 kkm i jakoś (odpukać) wszystko w porządku. Wiem, że będę musiał zmienić , ale żal bo chodzi jak spirytus
A tu wszyscy chłopaka straszą kosztami za benzynkę - a za naprawy dieseli to się nie płaci??
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej kupić auto z nawet 200 -300 tys na liczniku gonione w trasach niż od rozwoziciela prasy z przebiegiem 80 tys :diabelski_usmiechbyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez plebanto jest jakaś sekta posiadaczy dieseli :| Cóż za obiektywność - dramat
w tym topiku w ogole odpowiedzialo chyba 6 osób, nie bardzo rozumiem o co chodzi :?: :!:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez plebanto jest jakaś sekta posiadaczy dieseli :| Cóż za obiektywność - dramat
Ja mam 1,6 z 99 roku i jak kupowałem to miałem 18o kkm - po 1,5 roku mam niemal 300 kkm i jakoś (odpukać) wszystko w porządku. Wiem, że będę musiał zmienić , ale żal bo chodzi jak spirytus
A tu wszyscy chłopaka straszą kosztami za benzynkę - a za naprawy dieseli to się nie płaci??
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej kupić auto z nawet 200 -300 tys na liczniku gonione w trasach niż od rozwoziciela prasy z przebiegiem 80 tys :diabelski_usmiech
Jezdziłem lanosem "na gazie" i trzy razy otwierany był silnik (w trakcie przebiegu ok 100tys)
W trakcie jeżdzenia na gazie występuje efekt "zawsze ku..wa coś!"
Jeżdżę tdi-kiem już prawie 3 late i ne przesiądę się na gaz nigdy.
Komentarz
-
Komentarz