Xenony i autopoziomowanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eeuser
    Classic
    • 2008
    • 24

Podczas wrzucania wstecznego slychac jakies zgrzyty przeskoki ??

Osobiście szukał bym czegoś w okolicach cięgien od lewarka. Zapene problem bedzie miało ASO ... Napisz jak doszlo do tego uszkodzenia czy na poczatku nie bylo z nim problemów. Jeżeli jesteś pewien że to nie mechanizm zmiany biegów to zapewne wodzik wyskoczyl ( nie wiem jak w oci ale przeważnie w autach wsteczny jest dosyc "ciekawie" rozwiazany) ASO pewno włoży nowa skrzynke bo tam nie ma wielu kozaków którzy potrafia rozebrać i dobrze złożyc - w sumie dla Ciebie było by to lepsze rozwiązanie. Mimo pozorów skrzynki przekładniowe i mosty wymagaja dobrych mechaników ( czyt. nie tych z ASO )

Wiem ze w OC2 były chyba problemy z synchronizatorami poczatkowych biegów o wiekszych usterkach w OC1 mi nic nie wiadomo
  • JanuszSz
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2835
    • Superb II combi (3T5)

Przeczytałem chyba wszystko na temat xenonów do O1 i brakuje mi odpowiedzi na pytanie,czy przy montażu powinienem zastosować autopoziomowanie,czy też jest to niekonieczne?Chciałbym mieć pewność,że przy braku auto nie będę oślepiał innych użytkowników,sam będę miał dobrze oświetloną drogę.
    Chodzi oto,że jeden z naszych Kolegów ma w ofercie nowe kompletne xenony,niestety bez autopoziomowania.Chętnie bym sobie zainstalował,lecz waham się z powodów jak wyżej.
    Jednocześnie pytanie do forumowiczów:gdzie(oprócz ASO=cena) można nabyć zestaw do autopoziomowania?
    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Okład autopoziomowania powianiem być. Przepisy, przepisami bardziej chodzi o nieoślepianie kierowców jadących z przeciwka mocnym strumieniem świetlnym.

JanuszSz, spryskiwacze na lampy przednie również będą wymagane :!:
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

-Piotr-, spryski były w serii.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Nexus mial miec w ofercie zestaw autopoziomowania jakiegos niemieckiego producenta, czy ma nie wiem. Nie kosztowalo to chyba jakiegos majatku.

Zawsze mozna podlaczyc jak ma wielu, czyli wrzuca sie silniki ze zwyklych lamp i reguluje manualnie.
          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...