teddy, czytałeś to ? może coś pomoże :
Drgania kierownicy przy hamowaniu [O1]
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Drgania kierownicy przy hamowaniu [O1]
Wiem, wiem - pierwsza rzecz to krzywe tarcze ale mnie ciekawi, czy przyczyną może być również krzywy bęben z tyłu. Pytam, bo kiedyś, przy wymianie kół zauważyłem, że gdy jedno z tylnych kół kręciło się luzem, to (przy lekkim zaciągnięciu ręcznego) dało się słyszeć, że szczęki robią szuu, szuu, szuu (nie ma to jak fachowe nazewnictwo :P ).90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
-
jak masz coś krzywo z tyłu to czujesz to na pedale hebla, z przodu na kierownicy...ASV 147PS@307Nm
Komentarz
-
-
Kuvel, mi przy hamowaniu kierownicę chciało urwać, po wymianie tarcz i klocków (przód) jest bosko
Komentarz
-
tak jak pisze ryhO, mozesz mieć krzywe tarcze i przez to czujesz drgania kierownicy przy hamowaniu
Komentarz
-
Kuvel, delikatne drzenie kierownicy przy hamowaniu moze byc rowniez wywolane zuzytymi gumowymi tulejemi w/na wachaczach.bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
miałem drganie, wymieniłem gumowe tuleje i drgało dalej (za to przestało się tłuc zawieszenie), przestało po zmianie tarcz
Komentarz
-
Zgadza się to na 90 % krzywe tarczeZamieszczone przez karmeltak jak pisze ryhO, mozesz mieć krzywe tarcze i przez to czujesz drgania kierownicy przy hamowaniu
Choć kiedyś w escorcie miałem to samo wymieniłem tarcze i dalej drgała kierownica (przy hamowaniu na większych prędkościach) winna była jajowata opona choć przy jeździe nie waliła
Komentarz
-
-
Kuvel, 99 % przypadkow drgania na kierownicy to tarcze, zwlaszcza jak hamujesz.
Zalecana zmiana tarcz + klockow :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
Komentarz