MisiekWAW, naprawdę kupujesz mitsubishi :?: :? :wink:
[O1] Hak
Zwiń
X
-
Sigma_74
pawelo_pl, jest na 4 śrubach, trzeba zdjąć zderzak tylko, odktręcic belkęi ja schować do szafy lub sprzedać założyć hak, podpiąc sie w jednej ze stron z kablamki z tyłu i po sprawie.
Komentarz
-
prosta sprawa tak jak napisali Panowie powyżej, ja musiałem jeszcze trochę zderzak podciąć.
u mnie z wiązką zajęło mi to 1,5h.1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
-
pawelo_pl, Przykręcając hak do podłużnic postaraj się posmarować śruby specjalnym prepararem zapobiegającym odkręcaniu(mają to w każdym serwisie,dostaniesz kilka kropli za free).Po kilku miesiącach jazdy z hakiem,po zapięciu przyczepy coś mi stukało i szurało,myślałem już,że to zaczep się wyrobił i luźno sobie chodzi na kuli.Okazało się,że że obie śruby z prawej strony odkręciły się i poszły w p.. pole.Oczywiście były założone podkładki sprężyste i dobrze dokręcone.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
hak
Zamieszczone przez marekzumontaz banal - sciagsza zderzak - wywalasz wzmocnienie , wkladasz hak , przykrecasz te 4 sruby( dziry zaklejone tasma w podluznicach) , dopasowujesz zderzak , podpinasz wiazke i stacja diagnostyczna na koniec
Komentarz
-
-
Re: hak
Zamieszczone przez pawelo_plNo właśnie czyli w podłużnicy są gotowe dziury - dlatego pytam na forum bo wlazłem pod Skodę i ich nie widziałem. Pytanie czy one są nagwintowane , czy przelotowe na nakrętkę. I drugie pytanie zwala się wzmocnienie i już się go nie montuje jak dobrze zrozumiałem. A hak jest z logo Skody ponoć nie trzeba podcinać plastyku.1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
Komentarz