ale jak z wyposażeniem? można pod nie podłączyć wzmaciacz bez kombinowania tak jak w stream?
Spalanie Octavia Tour 1,9 TD
Zwiń
X
-
Spalanie Octavia Tour 1,9 TD
Witam posiadam Skode Octawie z silnikem disla 1,9 od lutego tego roku mam problem z osiagami tego auta jesli chodzi o zuzycie paliwa na 100 km.Nie bylo by to moze problemem jednak autem tym jezdze tylko ja i od momentu zakupu bylem zadowolony z zuzycia paliwa na100km.Przykladowo z Jakuszyc do Glogowa 170 km spalanie 4,6 l/100km ,trasa Glogow -Valencia 2450 km srednie zuzycie 5,4 l/100km Przejechalem tym autem od stycznia 2006r 39786 km auto jest servisowane no i wlasnie dzis bylem na serwisie w Bydgoszczy zrobiono pomiary itest i nic nie wykazalo a ja jak pisalem wyzej od lutego tego roku przejechalem okolo 8000km i auto spala mi powyzej 6 litrow na 100km nie moge zejsc okolo 5 tak jak bylo na poczatku a robie rozne trasy od 200 do 500 km i wtedy poruwnuje przyklad wczoraj np. zrobilem trase z Glogowa do Bydgoszczy przez Zielona Gore trasa nie byla zbyt zakorkowana takze mozna bylo sobie spokojnie jechac tak okolo 100km/h autostrada z Poznania do Wrzesni jakies 30km wyprobowalem czy to jeszcze idzie i osiagnelem te maximum 188 km ale zuzycie paliwa na tej trasie 345 km to 6,6l/100km.Bylem dumny z tego jak te auto zarowno po polskich drogach jak i autostradach pali mi okolo 5 litrow .Prosze o odpowiedz gdzie moge sie udac lub co moge zrobic w tej sprawie dodam tylko iz paliwo kupowane jest zarowno w polskich jak i zachodnich stacjach .Z gory dzienkuje za odpowiedz i Pozdrawiam.
-
-
Sigma_74
bo jest gorąco, osiągi sie w dieslu pogarszaja to jest moim zdaniem powód twego zmartwienia, poza trym klima pracuje mocniej niz normalnie bo jest gorąco.
warto by było podłaczyć VAGA, poza tym filtr paliwa warto wiedzieć kiedy był wymieniony i nne filtry również.
to bym przejrzał. wpadnij na spota to podłączymy VAGA i powiemy co i jak jak będzie nasz Zbyszek.
Komentarz
Komentarz