otwór w zderzaku Octa I i Octa II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wizja
    Classic
    • 2004
    • 31

Zamieszczone przez wasyl
    .. Zakładaj 17'' nie marnowałbym kasy na 16'' :wink:
    na 17" wygląda kozacko, ale trzeba wyłożyć ponad 4000 za komplet. A ja sprytnie sobie policzyłem że wymiana samych opon na 15" jakieś 1100 + komplet stalówek na zimę z 600-800, więc jak dołoże 800-1000 to mam ładniejsze 16" niż oryginały 15" od elegance. A 15" alu zostawię na zime
    ------------
    Ponadto dużo jeżdż po różnych wsiach i boję się że 16 i tak mogą być za twarde

-----
    A masz zmienione zawieszenie czy fabryka? Bo ja myśle o utwardzeniu przodu, ale bez obniżania, nawet podniósł bym ze 2cm, bo wiecznie ryje zderzakiem.
  • BaPit
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 630

Panowie (i Panie ),

Może Wam uda się pomóc...

Moje pytanie kieruję do osób znających bardzo dobrze kształt zderzaków Octavii I po face liftingu i Octavii II. Mianowicie chodzi mi o to miejsce, w którym w O I jest boczna zaślepka, a w O II halogen. Analizując zdjęcia doszedłem do wniosku, iż kształt ten jest bardzo zbliżony:

Octa stara i Octa nowa.

Także pytania mam dwa:

1. Czy ten kształt jest rzeczywiście zbliżony na tyle, by do O I po małych przeróbkach halogeny z O II wpasować ? (nie istnieją u mnie pozostałe problemy, typu zasłonięcie intercoolera, itp)
    2. Czy wielkość tych elementów jest zbliżona - bo kształt może okazać się tylko jednym z problemów...

Z góry dziękuję za odpowiedzi! Pozdrawiam,
    Bartek
    była mocna Octa, a jest konik
    Greckie Delikatesy

Komentarz

• Martinez
      L&K
      • 2004
      • 1366
      • Audi

Kształt kształtem a rozmiar rozmiarem. Poza tym wydaje mi sie że górny kąt jest ostrzejszy w OII niż w OI. IMHO to straszna rzeźba.
      Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
      teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
      czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• Purchawa
        Admin
        S_OCP Member
        • 2004
        • 8007

Mi sie wydaje ze rzezba wcale nie taka duza. Zaklad zajmujacy sie plastikami "tuningowymi" powinien dopasowac i dorobic zarowno mocowania, jak i miejsca pod lampy bez problemu.
        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Zamieszczone przez Purchawa
          Mi sie wydaje ze rzezba wcale nie taka duza. Zaklad zajmujacy sie plastikami "tuningowymi" powinien dopasowac i dorobic zarowno mocowania, jak i miejsca pod lampy bez problemu.
          Tez tak mysle. Pytanie tylko czy konieczne bedzie lakierowanie zderzaka.
          TDI 205PS

Komentarz

• Mati_81
            Classic
            • 2009
            • 24

Witam chciałem podpiąć się pod temat z pytaniem o halogeny w zderzaku OI?
            Czy ktoś może ma zamontowane halogeny przeciwmgłowe (np.Hella FF75, micro DE lub inne)w tych kratkach na dole zderzaka?Można gdzieś dostać gotowe kratki z miejscem na halogeny czy trzeba kombinować ze swoimi?

Komentarz

• Jeżyk
              Rider
              • 2009
              • 691

Temat już był przed padem serwera i z tego co wiem to nie jest tak różowo bo za prawą kratką patrząc z pozycji kierowcy w O1 jest hak do holowania. :roll:
              Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• Mati_81
                Classic
                • 2009
                • 24

A czy w Golfie IV też jest hak za tą kratką ,bo znalazłem na stronie Helli coś takiego ale raczej nie podejdzie do skody

Komentarz

Pracuję...