wymiana licznika.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

wymiana licznika.

To widzę, że koledzy mieliście szczęście do gazu. Ja niestety nie, albo nieumiejętnie dobraną instalację.
    Miałem w 3 autach: Astrze 1.4, Astrze 1.6 16V, i Calibrze 2.0 8V.
    Dobrze gaz znosiła tylko Astra 1.4. Reszta niestety nie. Astra 1.6 najpierw przestała jeździć na benzynie, potem szarpała na benzynie, a na końcu paliła się pomarańczowa kontrolka - sonda lambda. Palił wtedy albo 16l na 100, albo 8l, w zależności od nastroju. Następnie auto sprzedałem. Poza tym widoczny spadek mocy.
    Potem była Calibra i pojawiły się te same problemy. Szarpanie na benzynie i po 2 latach znowu sonda lambda. Spalanie ok 14l. Tutaj spadku mocy nie odczułem.
    Zaznaczę, że żadna instalacja nie była sekwencyjna. Nie było takiej potrzeby do tych silników - tak mi powiedziano w zakładzie, w którym była montowana. Nie wiem jak by się sprawowały samochody z sekwencjami. W każdym razie ja już zraziłem się na tyle, że prawdopodobnie nie kupie już samochodu z gazem. Wieczne problemy jak dla mnie. Dlatego teraz wybrałem benzynę, a gdybym jeździł więcej to TDI.

A ile kosztowała instalacja do Twojego silnika 1.8 20V AGU, marcinowski1983 i jak długą ją masz?
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

wymiana licznika.

witajcie.
    mam octe z 2000r. przed liftem i mam stare zegary. mam tez komputer MFA w nich, i dzis na allegro znalazlem cos takiego

w tych zegarach jak widac jest mały komp, i czy to by podeszlo do mnie? wtyczki, czy gralyby wszystkie kontrolki (abs-y, poduchy itd), cały komp czy tak samo by wyswietlal itd... domyslam sie ze trzeba by bylo tez kodowac kluczyk, wiec czy ten stary sie tez da zakodowac do tego , czy zmiana licznika wiaze sie ze zmiana klucza na scyzor??

dzieki za info
    ps
    szukalem szukaji ale jakos nie namierzylem takiego postu
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• Grygy
      Ambiente
      • 2007
      • 223

Janusz, newiem, czy bednzie wssstko oki, bo v Oi przed faceliftem maxidoty i polodoty robia problemy=(((

Komentarz

trzeba zakodowac immobilizer a nie kluczyk. Najwazniejsze rzeczy ktore musisz usytalic to:

- ktory rok produckji ma licznik z allegro (rozne roczniki mialy rozne wersje immo)
        - czy jest PIN do licznika (jesliu nie ma to trzeba zczytac i masz 200 zł extra)
        - kodowanie licznika to ok 100 zł w ASO (VAS'em najlepiej i to starsza wersja, nowe z reguly nie potrafia zalogowac sie do licznika jesli rozpozna ze licznik i pojazd maja rozne numery SKZ)

pozdr

Komentarz

• Grygy
          Ambiente
          • 2007
          • 223

Albo kodowanie u mnie na spotach pomalu za piwko=)))))))))))))

Komentarz

• janusz_007
            Rider
            • 2007
            • 473

zeby byl jakis spot w poblizu mnie to bym sie udal

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

janusz_007, w październiku w Krościenku

Komentarz

• speedy
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 396

cena troche astronomia i to jeszcze uzywka i 1/2 FIS a nie pelny

Jak Ci sie nie spieszy to bede mial w podobnej cenie jak ten co pokazales nowe liczniki z pelnym wyswietlaczem

Komentarz

• janusz_007
                  Rider
                  • 2007
                  • 473

speedy, ale czy to sie da wogole zainstalowac u mnie w aucie? pewnie ze wolalbym poczekac, ale zeby to u mnie chodzilo... przeciez tam sa wskazania z radia, spalonych zarowek itd, i jest o wiele wiecej kontrolek przy zaplonie. czy to wszystko bedzie dzialac?

Komentarz

• Krzych
                    Rider
                    • 2005
                    • 671

Lepiej uważaj na tą firme. Wiele ludzi już miało problemy z zakupionym towarem.
                    Kupić u nich jest łatwo, ale gorzej potem z ew. reklamacją.
                    DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                    www.chiptuning.katowice.pl
                    DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• janusz_007
                      Rider
                      • 2007
                      • 473

Krzych, dzieki za ostrzezenie, jednak bede czekal aż nasz kolega speedy bedzie mial z fulll kompem, tylko zeby to działało hmm jak sprawdzic jakie mam u siebie IMMO? bo to jest chyba niezbędne do tego czy to bedzie dzialac czy nie hmm

Komentarz

wykrecic licznik i sprawdzic jego date produkcji na obudowie, a pewniejszy sposob to sprawdzic wersje zainstalowanej pamieci w elektronice licznika

Komentarz

• Krzych
                          Rider
                          • 2005
                          • 671

Po co wykręcać licznik?
                          wystarczy podłączyć VAGa, jesli ma oznaczenie
                          1U1 919 0xx to jest stary (typowe uszkodzenie wskaźników)
                          1U0 920 8xx to jest nowy typ z CANem
                          DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                          www.chiptuning.katowice.pl
                          DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

Krzych, wczytaj sie co napisalem w starszym poście. Chodzi też np o wersje IMMO

Komentarz

Pracuję...