Wycieraczka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rav58
    Elegance
    • 2008
    • 864
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wycieraczka

Zamieszczone przez Biskup~
    nie wiem czy jest sens zamawiania tego zawczasu.. skasują nas za obsługę, zresztą jak sądzicie
    Tiaa wiem to z autopsji, sezon bożonarodzeniowy to dla lokali, w których zamawia się extra kolacje wigilijne, to czyste żniwa.
    Sporo potraw typu "zapchaj kiche" i dodatkowo cena, która także przyprawia o niestrawność.
    Sugeruję jeśli będzie dostępne menu, wspólne ustalenie co ma wylądować na stole i Naszych tunelach ... :szeroki_usmiech
    A generalnie osobiście proponuję symbolicznie po jajeczku Panowie ... :diabelski_usmiech

P.S.
    Ostatnie zdanie, widzę że budzi kontrowersje, jest odwołaniem do sceny z filmu "Rozmowy kontrolowane" (notabene mamy dziś 13 grudnia).
    Miłośnicy Sylwestera Chęcińskiego będą wiedzieć o co chodzi ... :szeroki_usmiech
  • ketome
    Drive
    • 2007
    • 61

Wycieraczka

Jak zmienić pióro tylnej wycieraczki w Oktavi - 5 drzwi?

Komentarz

• Arek
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 3143

jak by to napisać,wez je w reke a napewno Ci sie uda ja tak właśnie u siebie zrobiłem :diabelski_usmiech
      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• ketome
        Drive
        • 2007
        • 61

Dobrze powiedzieć , mają osłone i niechce jej połamać!

Komentarz

• Arek
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 3143

kurde tam naprawde niema co połamać,ja mam dwie lewe ręce i mi sie udało to i Tobie sie uda
          -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• konos513
            Ambiente
            • 2006
            • 129

Zamieszczone przez Arek
            kurde tam naprawde niema co połamać,
            popieram Arka jest to dosyć banale-zobaczysz jak zdejmiesz. Podważasz lekko plastik i masz dostęp do nakrętki klucz 13 jak dobrze pamiętam. Potem ruszasz lekko za ramię wycieraczki i po sprawie
            1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
            www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• ketome
              Drive
              • 2007
              • 61

jak ramie wymienić to potrafie.Może mało dokładnie sie wyraziłem.Chodzi mi o o pióro a nie całe ramie.Jest ono obudowane osłoną i nie moge dostać sie do gumki.Jest zabezpieczona z obu stron zaślepką.

Komentarz

• Porter
                Ambiente
                • 2006
                • 144

chodzi Ci o samą gumę czy razem z szyną (czy jak to się tam nazywa)? całe pióro (z szyną) zaczepione jest na końcu ramienia takim jakby spinaczem (adaptorem) - najpierw ściągasz adaptor i wysuwasz całe pióro. Jak chcesz wymienić same gumki to prawdopodobnie musisz rozszerzyć szczypczykami te haczyki, króre je przytrzymują do szyny, wysunąć gumę, założyć nową i ścisnąć - choć wymiany samych gum nie polecam. zresztą masz tu stronę z kilkoma typami montażu: http://www.motgum.com/technika_p.html.
                a w ogóle to nie wiem czy w tym Twoim pytaniu nie ma haka, bo wygląda na zbyt łatwe... a piszesz i o osłonie, o piórze i samej gumce... nic juz nie wiem...
                Every man dies. Not every man really lives.
                1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE

Komentarz

• ketome
                  Drive
                  • 2007
                  • 61

Dzięki za odpowiedź.Nie chodzi o haka , u mnie jest plastikowy uchwyt gumowego pióra i odginanie nic nie da bo sie złamie.Centralnie jest końcówka spryskiwacza więc z adapterem to może być problem.

Komentarz

• Porter
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 144

rozumiem, że chcesz wymienić jedynie gumkę pióra. czy tak? jeśli tak to dlaczego? Przecież łatwiej wymienić całe pióro, a dobre wycieraczki kupisz za nieduże pieniądze np. zachwalany motgum. Po drugie uwolniłbyś się od plastikowego uchwytu, bo to chyba nienajlepsze rozwiązanie.

a w ogóle to przepraszam za zamieszanie. przecież ja pisałem o kombi, a Ty o hatchback'u. powinni mnie wyciąć...
                    Every man dies. Not every man really lives.
                    1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE

Komentarz

Pracuję...