Bry.
jezdze nowym autem, przebieg ok 1500km, silnik 110KM.
dzisiaj zauwazylem (dzieki jadacemu za mna autku z xenonami), ze po energicznym wcisnieciu pedalu gazu, z rury wydobywa sie dymek. nie jest to dymienie a'la "siekierki" jednak troszku sie zaniepokoilem (to moj pierwszy diesel z epoki TDi)
Kazdy diesel jak mu sie doda gwaltownie gazu pusci dymka. Nie bedzie to dym jak z Ikarusa, ale cos tam poleci. Poprostu nie zdarzy przepalic calej dawki paliwa.
Proponuje przygladnac sie Fordom szczegolnie Focusom i Mondeo, te to dopiero dymia, a to podobno norma.
Bry.
jezdze nowym autem, przebieg ok 1500km, silnik 110KM.
dzisiaj zauwazylem (dzieki jadacemu za mna autku z xenonami), ze po energicznym wcisnieciu pedalu gazu, z rury wydobywa sie dymek. nie jest to dymienie a'la "siekierki" jednak troszku sie zaniepokoilem (to moj pierwszy diesel z epoki TDi)
ratunku?
normalne :!: :idea: strasznie to widać wieczorem w mieście a jadąc przed autkiem na zenonach to już w ogóle też tak miałem na serii :roll:
Proponuje przygladnac sie Fordom szczegolnie Focusom i Mondeo, te to dopiero dymia, a to podobno norma.
zebys wiedzial! wczoraj wracajac do domu porownywalem "swoje" dymienie do innych turbodiesli i faktycznie, za Mondeo TDCi czasem nie ma jak jechac
uspokoilem sie z letka
[ Dodano: Sob 09 Kwi, 05 11:23 ]
normalne :!: :idea: strasznie to widać wieczorem w mieście a jadąc przed autkiem na zenonach to już w ogóle też tak miałem na serii :roll:
na serii? tzn ze po szczepionce bedzie lepiej? ten czas nadchodzi nieuchronnie
a tak swoja droga: we wtorek dzwonie do fachmanow w sprawie dziurawienia nadkola - obadamy roznice, czy jest sens przeplacac
Potwierdzam moich przedmówców, TDI kopcą ale tego nie widać np. w dzień tylko w nocy szczególnie w lusterku. Ale w przeciwieństwie do TDCI kopcenie jest tylko w pierwszej fazie, później w miare wciskania pedału gazu mija !!! natomiast TDCI :shock:
na serii? tzn ze po szczepionce bedzie lepiej? ten czas nadchodzi nieuchronnie
a tak swoja droga: we wtorek dzwonie do fachmanow w sprawie dziurawienia nadkola - obadamy roznice, czy jest sens przeplacac
po szczepionce może pokonać kilka Fordów :lol:
jak nie wierzysz w celowość tej operacji to pomierz sobie temperatury w dolocie :P
po szczepionce może pokonać kilka Fordów :lol:
jak nie wierzysz w celowość tej operacji to pomierz sobie temperatury w dolocie :P
no wiem..wiem. w sumie nie mam zamiaru wywazac otwartych drzwi i zrobie dziure tak czy inaczej.
teraz juz tylko pozostaje bacznie przegladac forum, zeby wybrac sie z kims do PanaDoktora i uleczyc mojego szrota
no wiem..wiem. w sumie nie mam zamiaru wywazac otwartych drzwi i zrobie dziure tak czy inaczej.
teraz juz tylko pozostaje bacznie przegladac forum, zeby wybrac sie z kims do PanaDoktora i uleczyc mojego szrota
wszystko czeka do czasu sprzedazy 16" z prostej przyczyny: nie mam gdzie skladowac nowych kol..
niestety chyba nikomu z kolegow OCP nie sa potrzebne nowe Knify 16" ops:
wszystko czeka do czasu sprzedazy 16" z prostej przyczyny: nie mam gdzie skladowac nowych kol..
niestety chyba nikomu z kolegow OCP nie sa potrzebne nowe Knify 16" ops:
napewno ktoś się znajdzie, próbowałeś wrzucić na allegro :?: :idea:
napewno ktoś się znajdzie, próbowałeś wrzucić na allegro :?:
jeszcze nie wrzucalem, ale napewno to zrobie..
nic to - mam nadzieje, ze niedlugo je sprzedam - jestem dosc niecierpliwy jesli chodzi o modyfikacje auta
hehe, zebys wiedzial jak jest `czadowo` przy odpaleniu TDI z przebiegiem 100 000km :| :|
Hm...ja mam dopiero 77kkm ale dym przy odpalaniu jest spory ,ale tylko zima na mrozie ,a tak to jak jest cieplo to mily zapach ropki :wink: i proawie nic nie dymi k
ten zapach jest cudowny ops: hehe u mnie walnie chmurke ale tylko przy odpaleniu, tak przy jeździe nie kopci - i cale szczescie ale mimo to zadnych problemow, problem jest ale nie z silnikiem -tzn silniczkiem :P od regulacji slupa swiatla bo lewe cos nie reaguje... :|
u mnie tez właśnie pokazało sie 100 tys. i wczesniej jak i teraz idzie chmura przy odpaleniu i to wieksza bo nie pali od kopa tylko po zimnej nocy musi pare razy zakręcić...czy to normalne czy to oznacza jakis wydatek w przyszłości?a mam jeszcze pytanie jeżdze spokojnie rzadko kiedy kręcę go do 3 tys.i zauwarzyłem ostatnio ze gry postał na zapalonym silniku na trawie pokazał sie czarny osad.czy to od tego ze go nie krece wysoko i nie jest w stanie sam z siebie wyrzucić tych wszystkich spalin? dziś dałem mu w pędzel do prawie 5 tys. rpm i zakopcił tak ze nic w koło nie było widac. czy to od tego ze jest zamulony?czy cos powazniejszego?
Komentarz