swiatla mi dzialaja, ale silniki nie kreca ( opcje sa takie ze albo zle spialem, silniki sa uwalone, albo moze nawet ich nie ma )
To nie bedzie działać bo xenony działają na zasadzie dwóch rezystancyjnych czujników poziomu a silniczki w nich są silniczkami krokowymi . Aby to działało musisz doprowadzić kabelki do silniczków bezpośrednio i zmienić silniczki na silniczki ze starych lamp lub zamontować silniczki z fabi lub forda
Od pewnego czasu mam okazję jeździć zarówno jednym jak i drugim autem i mam dość nietypowe spostrzeżenia (zresztą nie tylko ja ale i pare innych osób). Mimo braku różnic dotyczących przyspieszenia w danych technicznych, OI TDI 101KM wydaje się znacznie zrywniejszym i bardziej elastycznym autem, zwłaszcza na niskich obrotach. Odnoszę wrażenie jakby OII była w jakiś sposób "stłumiona". Nie jest to na pewno wada jednostkowe gdyż jeździłem zarówno kilkoma OI jak i OII z tymi silnikami.
Czy macie podobne spostrzeżenia i z czym się to może wiązać.
Octavia III Combi Style 1,4 TSI 150KM DSG
BMW E38 740iA
Dorzucę coś od siebie , na codzień ujeżdzam 01 110 TDI ale po przejechaniu się O2 105 PD to powiem szczerze jakoś bardziej mi zaimponowała mi O2 , może ma większą turbo-dziurę ale ładniej się zbiera ze startu .
Z resztą każdym samochodem którym jechałem i był to TDI PD o wiele ładniej się zbierał od innych na VP , co do kultury pracy to sąsiad na mojej ulicy ma 130 PD i jakoś śmiesznie ten samochód pracuje , nie tak twardo jak stara pompa
ja mam OII 105km 1,9TDi oraz OI 130km 1,9 TDi
Tutaj akurat to przyśpieszenia nie ma co porównywać. Ale OII jest lepiej wyciszona. Iw tym tkwi różnica w odczuciach.
Octavia II 1,9 TDi Ambiente + masa dodatków
CB Uniden 520 XL + President MISSOURI
Tych aut nie da się porównać, O1 i O2 to dwa różne samochody.O2 jest Cichsza i lepiej wykończona.
przecież nie porównuję jakości wykończenia i głośności tylko poczucie dynamiki
[ Dodano: Sro 22 Sie, 07 21:02 ]
Zamieszczone przez Ziomal
Zamieszczone przez Adi20
Dorzucę coś od siebie , na codzień ujeżdzam 01 110 TDI ale po przejechaniu się O2 105 PD to powiem szczerze jakoś bardziej mi zaimponowała mi O2 , może ma większą turbo-dziurę ale ładniej się zbiera ze startu .
Z resztą każdym samochodem którym jechałem i był to TDI PD o wiele ładniej się zbierał od innych na VP , co do kultury pracy to sąsiad na mojej ulicy ma 130 PD i jakoś śmiesznie ten samochód pracuje , nie tak twardo jak stara pompa
Pozdrawiam
też to zaobserwowałm, że PD lepiej zbiera się od dołu niż VP. Ale zarówno OII 1,9TDI 105 jak i OI 1,9TDI 101KM są na PD
Octavia III Combi Style 1,4 TSI 150KM DSG
BMW E38 740iA
Adi20, markowski, ma rację a ja dorzucę że i u nas i u leonów np, 105PD mają podobne serie jak 101PD raz wiecej raz mniej ale prawie zawsze w zakresach 114-122KM ZTCP
Komentarz