OII 1,9TDI 105KM VS OI 1,9TDI 101KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RemiZ
    Classic
    • 2008
    • 11

Zamieszczone przez Fleishmachine
    swiatla mi dzialaja, ale silniki nie kreca ( opcje sa takie ze albo zle spialem, silniki sa uwalone, albo moze nawet ich nie ma )
    To nie bedzie działać bo xenony działają na zasadzie dwóch rezystancyjnych czujników poziomu a silniczki w nich są silniczkami krokowymi . Aby to działało musisz doprowadzić kabelki do silniczków bezpośrednio i zmienić silniczki na silniczki ze starych lamp lub zamontować silniczki z fabi lub forda
  • Adi20
    Ambiente
    • 2007
    • 144

Od pewnego czasu mam okazję jeździć zarówno jednym jak i drugim autem i mam dość nietypowe spostrzeżenia (zresztą nie tylko ja ale i pare innych osób). Mimo braku różnic dotyczących przyspieszenia w danych technicznych, OI TDI 101KM wydaje się znacznie zrywniejszym i bardziej elastycznym autem, zwłaszcza na niskich obrotach. Odnoszę wrażenie jakby OII była w jakiś sposób "stłumiona". Nie jest to na pewno wada jednostkowe gdyż jeździłem zarówno kilkoma OI jak i OII z tymi silnikami.
    Czy macie podobne spostrzeżenia i z czym się to może wiązać.
    Octavia III Combi Style 1,4 TSI 150KM DSG
    BMW E38 740iA

www.amagraf.pl

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Adi20
      Dorzucę coś od siebie , na codzień ujeżdzam 01 110 TDI ale po przejechaniu się O2 105 PD to powiem szczerze jakoś bardziej mi zaimponowała mi O2 , może ma większą turbo-dziurę ale ładniej się zbiera ze startu .

Z resztą każdym samochodem którym jechałem i był to TDI PD o wiele ładniej się zbierał od innych na VP , co do kultury pracy to sąsiad na mojej ulicy ma 130 PD i jakoś śmiesznie ten samochód pracuje , nie tak twardo jak stara pompa

Pozdrawiam
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Leo
        Classic
        • 2007
        • 11

ja mam OII 105km 1,9TDi oraz OI 130km 1,9 TDi
        Tutaj akurat to przyśpieszenia nie ma co porównywać. Ale OII jest lepiej wyciszona. Iw tym tkwi różnica w odczuciach.
        Octavia II 1,9 TDi Ambiente + masa dodatków
        CB Uniden 520 XL + President MISSOURI

WWW.WARZENKO.PL - Twoje miejsce - nie tylko w sieci

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8038
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Tych aut nie da się porównać, O1 i O2 to dwa różne samochody.O2 jest Cichsza i lepiej wykończona.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Adi20
            Ambiente
            • 2007
            • 144

Zamieszczone przez AdamB
            Tych aut nie da się porównać, O1 i O2 to dwa różne samochody.O2 jest Cichsza i lepiej wykończona.
            przecież nie porównuję jakości wykończenia i głośności tylko poczucie dynamiki

[ Dodano: Sro 22 Sie, 07 21:02 ]
            Zamieszczone przez Ziomal
            Zamieszczone przez Adi20
            Dorzucę coś od siebie , na codzień ujeżdzam 01 110 TDI ale po przejechaniu się O2 105 PD to powiem szczerze jakoś bardziej mi zaimponowała mi O2 , może ma większą turbo-dziurę ale ładniej się zbiera ze startu .

Z resztą każdym samochodem którym jechałem i był to TDI PD o wiele ładniej się zbierał od innych na VP , co do kultury pracy to sąsiad na mojej ulicy ma 130 PD i jakoś śmiesznie ten samochód pracuje , nie tak twardo jak stara pompa

Pozdrawiam
            też to zaobserwowałm, że PD lepiej zbiera się od dołu niż VP. Ale zarówno OII 1,9TDI 105 jak i OI 1,9TDI 101KM są na PD
            BMW E38 740iA

www.amagraf.pl

Komentarz

• markowski
              Ambiente
              • 2006
              • 224

Adi20, wszystkie hamowane axr-y nalezace do grupowiczow maja ok. 120 koni i 280 niutonometrow w serii.
              pozdrawiam
              Markowski
              OI AXR 06 185@377

Komentarz

• paf
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3140

Adi20, markowski, ma rację a ja dorzucę że i u nas i u leonów np, 105PD mają podobne serie jak 101PD raz wiecej raz mniej ale prawie zawsze w zakresach 114-122KM ZTCP

Komentarz

• Adi20
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 144

Zamieszczone przez markowski
                  Adi20, wszystkie hamowane axr-y nalezace do grupowiczow maja ok. 120 koni i 280 niutonometrow w serii.
                  ciekaw jestem ile ma mój. ile średnio kosztuje teraz hamowanie?
                  BMW E38 740iA

www.amagraf.pl

Komentarz

Pracuję...