Ja dolałem ok. 0,5 litra przy przebiegu 12000, po wymianie się ustablizowało. Jak wlali do pełna to tak jest
Problem z zamkiem w drzwiach
Zwiń
X
-
Problem z zamkiem w drzwiach
Może i to juz było ( ale nie mogę znaleźć )
Mam problemik z zamkiem w tylnych drzwiach( za kierowca ).
Nie zamykają sie z centralnego ( dioda przy masterze nie miga ) - wszystkie inne zamykaja się
Po odpięciu kostki od tego zamka dioda zaczyna migać tzn że centralny zamek działa poprawnie.
Pytanko co sądzicie walnoł zamek w tylnych drzwiach czy master czy może coś innego.
Może ktoś sie spotkał z podobnym przypadkiem
Dodam że rok temu tez miałem podobnie z tym że raz tylne się zamykały a raz nie
spece doszli że to master wymienili na uzywkę i było dobrze , a teraz lipa
-
-
Wg mnie taki taki master jest tempy i on nie wie ktore drzwi zamyka. Poprostu na przewodach ktore sa plusem i minusem od mastera wlutowane sa +/- od "singli" z drzwi. Nie trzeba odrazu kupowac. Odepnij silownik z drugich drzwi i podlacz go do tych gdzie teraz nie dziala i zobacz wtedy czy sie zamknie. Odpadnie na 100% problem przerwanych przewodow elektrycznych. Mozesz ten zepsuty sprawdzic tez w innych czy tam dziala dobrze. Wydaje mi sie, ze ta lampka nie swieci jak nie zamknie wszystkich drzwi. No chyba ze caly uklad jest duzo bardziej skomplikowany - ja to tlumacze na zasadach dzialania takich prostych centralnych zamkow.
Komentarz
-
Komentarz