Syczenie (okolice kratki nawiewu kierowcy)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raczeja
    Classic
    • 2008
    • 20

... a ja mam 1.6 75KM (1998 r) i do tego gaz
    Na spokojną i monotonną jazdę styknie ale teraz chyba kubiłbym diesla - gdyby nie to, że robię tylko ok 10tys km/rok. Kiedyś pożyczyłem kumplowi, stwierdził że nie jest taki jak myśłał
    ... ale za to przez ok 100kkm kompletnie nic się nie zepsuło !!!!
  • Alberto
    Ambiente
    • 2006
    • 202

Ostatnio do moich uszu dobiega dziwny dźwięk (jakby ktoś spuszczał powoli powietrze z wentla pss pss) okolice kratki nawiewu koło szyby kierowcy. Dźwięk jakby ustaje gdy naciśnie się hamulec, jak się zgasi popsyczy i ustaje. Nie wiem ale wydaje mi się, że wcześniej tego nie miałem.

Komentarz

• grucha
      Classic
      • 2006
      • 32

Ja ostatnio Miałem to samo ! no i powod tego [syczenia] byl blachy ! niedomknieta Tylnia szyba od strony kierowcy ! i gdy wlaczylem nawiew na 2 lub 3, 4 to bylo slychac syczenie az mnie to zirytowalo lecz kiedy domknolem tylnia szybe to syczenie ustalo ! Chcialbym zaznaczyc ze to bylo na parkingu nie w Czasie Jazdy , zeby ktos czasem sobie niepomyslal ze to przez podmuchy powietrza ;d
      Skoda Octavia

Komentarz

• Alberto
        Ambiente
        • 2006
        • 202

Po licznych obserwacjach i nasłuchiwaniach doszedłem do wniosku że to syczenie wychodzi z siłownika który naciska się pedałem hamulca a on wchodzi do tzw serwa czyli urządzenia wspomagającego. Wartość hamulców czy skuteczność moich hamulców nie obniżyła się ale denerwujące syczenie jest jak się wsłucha. Czy ktoś z was wymieniał takie coś czyli serwo na allegro znalazłem serwo o takim numerze 1J1 614 106 E mógłby mi ktoś powiedzieć czy do AGR taki numer części się zgadza?

Komentarz

Pracuję...