Ja również miałem postojowe Philipsa W5W "Blue Vision" i niestety świeciły na żółto - może mniej niż zwykłe, ale jednak - prawda jest taka, że białe światło da tylko biała dioda :!:
Ja również miałem postojowe Philipsa W5W "Blue Vision" i niestety świeciły na żółto - może mniej niż zwykłe, ale jednak - prawda jest taka, że białe światło da tylko biała dioda
niestety,ale Tomekjmopl ma rację - świecą na żółto(trochę mniej ale jednak) - miałem przez jakiś czas ,teraz są założone w oświetleniu wewnętrzym,a w lampach są niebieskie diody.
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Prawda jest taka - może trochę szokującą - że, barwa światła dziennego (bo przecież do takiej dążymy), jest widzialna dla oka, gdy jest ciemno, jako kombinacja bieli, fioletu a nawet niebieskiego... - jest to około 6000 Kelvinów.
Poniżej temperatury barwowe światła "na żywo":
P.S. Z drugiej strony białe diody są to niestety produkty Made in China (żaden markowy producent za to jak na razie się nie bierze - przynajmniej nie ma tego w sprzedaży, bo przecież pojawiają się już luksusowe limuzyny z diodami w standardzie) - które to diody od "Chińczyka" moga mieć barwy od biało-niebieskiej po biało-fioletową - czyli jak im się uda wyprodukować - jest to irytujące - wiem bo już kilka kompletów przerabiałem - do tego dochodzi (wbrew zapewnieniom sprzedawców) bardzo krótka żywotność - ja metodą prób i błędów dobrałem takie, które odpukać pracują już 9 miesiąc... - wprawdzie nie są takie jak chciałem, czyli biało-niebieskie, tylko biało-fioletowe, ale przynajmniej nie muszą ich co chwilę wymieniać...
Komentarz