Mam takie pytanie "w temacie". Właśnie stuknęło mi na szafie 60 tys i czeka mnie wymiana oleju. Mam ASV z 2004 roku. I teraz mam wątpliwości. Dotychczas w aucie był wlany Mobil 1 0W-40 Protection Formula. I szczerze mówiąc chciałbym przy tym oleju pozostać, lub ewentualnie przejść na Mobil 1 0W-40 Turbo Diesel. Widziałem tu natomiast posty kolegów, którzy mają ASV-ałki i leją do nich oleje spełniające normę 505.01??? Po co, przecież 505.01 jest do silnika na pompowtryskiwaczach a ASV ich nie ma... W związku z tym zawężając pytanie, czy do mojego auta wystarczy Mobil 1 0W-40 syntetyk spełniający normę 505.00 - bo taka jest podana jako właściwa w instrukcji obsługi? Dodam, że samochód ma autentyczny przebieg i nie miał modyfikowanej mocy. Z góry thx za pomoc.
zatarty silnik Octavia 1.6 98r.
Zwiń
X
-
zatarty silnik Octavia 1.6 98r.
Witam,
w mojej Octavce poszla pompa oleju ... no i zatarl sie silnik. Podobno lepiej wymiecic go niz naprawiac. Ale nie mozemy nigdzie znalezc bo te z nowszych modeli nie pasuja, tak samo jak te z Fabii. Moze ktos wie co z tym fantem zrobic?
Octavka z 1998 r. silnik 1.6 AEE
-
-
Poszkaj z Polo lub Cordoby np.
TUTAJDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
crazy_mary, ja sprzedaje niebawem swoj silnik. Fakt faktem, to TDI, ale moze jednak sie skusisz? Sprzedaje licznik/silnik/ecu/wiazke/skrzynie/oski czyli kompletByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
djczas, no wiem, ale to istnieja jeszcze mniejsza hamy niz te co ja mam ?
Przecie moj zestaw 280 plus bebny to normalnie killer :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wrodjczas, przecie hamulce chyba benzyniak ma lepsze? ;p[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Wymiana AEE na ALM
Witam,
Chciałbym ponowić temat.
Mam O1 FL 2002r. 1.6 75km AEE + LPG, nabite 319tyś.
Ostatnio wysiadł mi silnik, nie kwalifikuje sie juz nawet do regeneracji, popekane, pozapiekane pierścienie, glowica calkowicie rozsypana.
Zastanawiam sie nad wsadzeniem jednostki od Seata, o którym była wczesniej mowa, 1.6 ALM. Powiedzcie mi czy ktoś juz montował do swojego auta tą jednostke? Dużo rzeźby? Z tego co zauważylem na pewno nie pasuje mocowanie silnika, O1 ma przy rozrzadzie łape.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Sprawdź dokładnie jaki masz system wtryskowy.
Silnik AEE ma sterownik i osprzęt Magnetti Marelli, nie pamiętam czy ALM nie ma systemu BOSCH, a te elementy nie są miedzy sobą zamienne.
Po co robić sobie pod górkę, tych silników jest pełno i to w niezłym stanie
ZOBACZ silnik AEEDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
ALM chyba tez ma Marelli, gdzies wyczytałem.
Moze i to jest dobry pomysł z ta Felicia tylko były skrzynie duze i male.
Tak ogolnie, kilka osob mi mowilo ze żadnego innego silnika nie wsadze niz od Octavii jak mam, wiesz moze dlaczego?? Skoro Felicia jakiś Golf i cos tam jeszcze tez maja silniki AEE
Komentarz
-
Komentarz