mad_mark, odezwi sie do mnie w sprawie wyjazdu w góry
[O1] Na co zwracac uwage przy kupnie Skody Octavi?
Zwiń
X
-
[O1] Na co zwracac uwage przy kupnie Skody Octavi?
Jako nowy uzytkownik na forum witam wszystkich majacych wiekszy staz na tej stronie Planuje w najblizszym czasie zakupic taki samochodzik i chcialem dowiedziec sie od uzytkownikow co jest "pieta achillesa" w tym modelu i na co mam zwracac uwage przy kupnie? Na poczatek interesuje mnie model z silnikiem 1.6 pierwszej generacji (1997-2001)INTERNAZIONALE
-
-
Witamy nowego kolegę mam nadzieje że kolega zapoznał się z regulaminem na tym forum jak nie to proszę tutaj jest pod tym linkiem
jak sie zapoznałeś z tym linkiem to możesz go pominąć a potem użyć opcji szukaj
gdzie znajdziesz np taki link http://forum.octaviaclub.pl/search.php
w szukajce wpisz Octavia 1.6 i pojawi ci sie kilka stron na temat tego modelu i silnika
pozdrawiam i życzę miłej lektury
Komentarz
-
-
Z jednej strony lenistwo ludzi poraża - z drugiej strony - ilość wyników szukania też. Też będę nadzorował zakup STAREJ Octavii I - z tej okazji :
- zakupiłem vag'a
- przeleciałem większość wątków na temat modelu który nas interesuje
- od 2 miesięcy czytam,co nowego pojawia się na forum
- staram się powoli zebrać pełną dokumentację skody
- szukam po necie informacji
Z tego jasno wniknęło, że padają:
- Gumy stabilizatorów (absolutny przebój w skodach )
- Przepływka & zawór N75(objawia się NOTLAUFEM, spadkami i falowaniem mocy etc)
- Przerywacz kierunkowskazów (da się dojechać i relatywnie tanie)
- podświetlenie we wnętrzu (kurcze , zapomniałem co to było dokładnie - jakaś pierdoła)
- silniki poziomowania lamp
- turbina (ale nie da się określić kiedy - czy 20k czy 120k czy 220k- i to jest bolesne dla kupującego)
- pękanie szyby przedniej
- rdzewienie klapy tylnej (combi?)
- mechanizmy regulacji szyb
- standardowe elementy jak w każdym aucie odpowiednio do przebiegu: filtry, paski, klocki, sprzęgło, tarcze, amortyzatory, łożyska, pompa wody, szklanki, maglownica
P.S. Skoda jest i tak rewelacyjna
Jak ktoś ma uwagi - to pewnie dopisze..... Zresztą może z tego wydzielić osobny wątek i opisać go w tytule jako keywordy w rodzaju "kupić kupuję zakup skody octavii octavia używana"...
Komentarz
-
Komentarz