dolna osłona silnika - warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maich
    Classic
    • 2008
    • 1

W sklepie może być ciężko.Detal mało wymienny.Chyba ratuje Cię najbliższa ASO.Cena pewnie niewielka,tylko trzeba poczekać 2-3 dni.
  • pejello
    Classic
    • 2007
    • 1

witam,
    niedawno kupiłem Octavię I z silnikiem 1.6AEE z LPG bez dolnej osłony
    silnika. tzn została prawa i część lewej, nie ma natomiast środkowej.
    jeżdże tak od kilku miesięcy ale przed zimą chciałbym jednak ją zamontować.

na allegro widziałem podróbki ale środkowa płyta jest tak mała że nie jestem
    pewien czy w ogóle coś osłoni. nie wiem więc jak wygląda założona płyta
    bo wszystkie Octavie jeżdżą bez

czy jest sens ją w ogóle montować. czytałem na tym forum ale jakoś nie uzyskałem
    jednoznacznej odp. wiem że często się zrywają

kolega (też ma Octavie) odradza zakup nowej.

a może warto założyć dużą płytę od Diesla? bo ta na pewno więcej osłania
    zakup metalowej czy alu odpada ze wzgl. na koszty

dzięki
    pozdrawiam

Komentarz

pomys o tym

ja bym montował a ty zrób jak uważąsz.

Komentarz

• ryhO
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1302

ja będę to właśnie montował przed zimą bo już 3 oberwałem czyli kurde jakbym odrazu założył tą to pewnie byłoby na to samo jeśli chodzi o kasę ale nie musiałbym spawać miski

Komentarz

• Porter
          Ambiente
          • 2006
          • 144

ja się męczyłem miesiącami próbując ja dokręcać na wszystkie sposoby, bo już była wytarta przy śrubach. jak mi pękła w czasie jezdy i zaczęła się wlec po drodze to wywaliłem. 99% opinii jakie czytałem przemawiały za wymianą (i to na krótką, a nie od diesela) i tak też zrobiłem. w Polsce kiedyś widziałem zamiennik, za 60zł, wyglądał nawet na znacznie mocniejszy od oryginału. o cenie w HR nie wspominam... tak czy siak jazda bez niej, szczególnie podczas ulew (mam tu sporo jazdy po wiejskich drogach, żwirze, błocie) sprawiała mi jakiś dyskomfort psychiczny. jedyne co, to po założeniu nowej podwiązałem ją na środku by nie ocierała na nierównej drodze (inaczej nie pociągnęła by długo).
          niektórzy twierdzą, że osłona w benzynce chroni jedynie przed błotem, ale czytałem też o kamieniach wpadających pod pasek wielorowkowy. sam złych doświadczeń nie mam, ale bez osłony jeździłem krótko. nikt natomiast nie wpominał innego sensu osłony z diesela niż lepsze wiciszenie. czytałem natomiast, że ta niebardzo pasuje i trzeba cosik kombinować.
          decyzja Twoja, ja był założył.
          Every man dies. Not every man really lives.
          1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE

Komentarz

Pracuję...