Woda w klapie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rlewtak
    Classic
    • 2008
    • 2

Woda w klapie

Osobiscie stawiam na 99% swiece zarowe ( 1% brak uszczelki na filtrze paliwa)

Jak przedmówca wspomnial jak wymieniac to tylko komplet !!!

PS : Dobra rada nie kupuj tych za 10 zl z allegro , na opakowaniu pisze Bosh Beru czy cokolwiek innego. Idz do sklepu bedzie duzo pewniej. Może zaplacisz o 80 zl wiecej ale masz pewność ze świeca sie nie przepali/złamie i zostanie w cylindrze. Wymień je wmiare szybko bo doskoki garow nie sa mile dla silnika. Wymiana jest bardzo prosta.
  • greku
    Classic
    • 2007
    • 11

Woda w klapie

Ostatnio po ulewnych deszczach zauważyłem że po podniesieniu klapy bagażnika po jakimś czasie zaczyna się wylewać poprzez zamek duża ilość wody. Czy to normalne czy mam jakiś problem ze szczelnością tylnej szyby? Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o podpowiedź.
    Pozdrawiam
    Octavia 1.9 TDI

Komentarz

• hubert78
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1576

Sprawdź miejsce w którym przewody elektryczne wchodzą do klapy guma w której są poprowadzone może byc uszkodzona

Komentarz

• greku
        Classic
        • 2007
        • 11

Niestety sprawdziłem przewody a raczej gumę w której się znajdują z każdej strony i nie ma na niej żadnego pęknięcia.Przyczyna musi tkwić gdzieś indziej jednak nie mam pojęcia gdzie. Jeśli ktoś jeszcze miał podobny przypadek proszę o pomoc w jego rozwiązaniu.
        Octavia 1.9 TDI

Komentarz

• deespe
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1468

możliwe że woda leje się przez krawędź miedzy szybą a ramą...
          :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• greku
            Classic
            • 2007
            • 11

Możliwe że tak ale co wtedy, jak to zdiagnozować bo wzrokowo nic nie widać a wyciąganie całej szyby żeby potem osadzić ją na nowo może nie dać żadnego rezultatu a tylko pociągnie za sobą koszty?
            Octavia 1.9 TDI

Komentarz

• deespe
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1468

no można pomyśleć nad jakimś uszczelniaczem np sylikon... może głupio smarować tym ocie ale jak by pomogło..... można by wziąć mały opryskiwacz do kwiatów i próbować pryskać... może i będzie widać.....
              :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• ali
                Drive
                • 2006
                • 91

Re: Woda w klapie

Zamieszczone przez greku
                Ostatnio po ulewnych deszczach zauważyłem że po podniesieniu klapy bagażnika po jakimś czasie zaczyna się wylewać poprzez zamek duża ilość wody. Czy to normalne czy mam jakiś problem ze szczelnością tylnej szyby? Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o podpowiedź.
                Pozdrawiam
                greku , doszedłeś skąd ta woda , mam ten sam problem
                Jest O3 1.4 TSI DSG elegance + amazing

była 2008-2014 O2 1.9 BXE
                była 2005-2008 O1 1.9 AHF

Komentarz

• mikolaj
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 366
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

greku, mialem podobny problem i niewiem czy go rozwiązałem ale wyczyściłem można to tak nazwać odpowietrzniki klapy to są małe czarne wciski w klapie które znajdują się na rogach w hatchabacku a poprostu się zabrudziły. wyciągnij je, oczyść i włóż na miejsce.

Komentarz

• greku
                    Classic
                    • 2007
                    • 11

Witam.
                    I od razu dziękuję za wszystkie odpowiedzi jakie uzyskałem na ty forum ale z żalem informuję, że niestety nie będę już tu tak często zaglądał a to z tego powodu, że moja Octavia odjechała w siną dal.
                    Szkoda tylko, że to nie ja ją prowadziłem a jakiś ZASRANY ZłODZIEJ SAMOCHODóW tak więc do czasu aż nie uskładam na nową Octavkę, a muszę ją mieć, zawieszam działalność na tym forum. Na jej odnalezienie się już nie liczę bo minęło prawie trzy miesiące a nasza wspaniała "Policja" już na wstępie poinformowała mnie, żebym nie czekał na auto.

Pozdrawiam wszystkich.

P.S.
                    Odnośnie wody w klapie - nie zdążyłem dojść co było jej przyczyną z powodów wymienionych wyżej.
                    Octavia 1.9 TDI

Komentarz

• ali
                      Drive
                      • 2006
                      • 91

Zamieszczone przez mikolaj
                      greku, mialem podobny problem i niewiem czy go rozwiązałem ale wyczyściłem można to tak nazwać odpowietrzniki klapy to są małe czarne wciski w klapie które znajdują się na rogach w hatchabacku a poprostu się zabrudziły. wyciągnij je, oczyść i włóż na miejsce.
                      mikolaj dzięki,pomogło :
                      Jest O3 1.4 TSI DSG elegance + amazing

była 2008-2014 O2 1.9 BXE
                      była 2005-2008 O1 1.9 AHF

Komentarz

• mikolaj
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 366
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ali, proszę bardzo

Komentarz

• Misiekoctavia
                          Elegance
                          • 2005
                          • 891

Jak bylo troche sniegu i nizsza temp wjechalem do garazu, auto postalo z godzinke, snieg z niego splynal i tez musialem zajrzez pod plastik od klapy bo mi oprawka od zarowki podswietlenia tablicy wpadla do srodka. Ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze od wewnetrznej strony pelno kropel wody na blasze i ogolnie straszna wilgoc. Nic dziwnego, ze te klapy w octach tak szybko rdzewieja choc u mnie nic sie niedzieje. Musze sie tez za to zabrac uwzgledniajac powyzsze porady. Pozdro.

Komentarz

• Piotrek-Piła
                            Drive
                            • 2010
                            • 91

witam wszystkich
                            Podczas ulewnych deszczy zauważyłem u siebie takie coś.
                            Otworzyłem klapę bagażnika i woda z rowka na wysokości dolnego łączenia szyby z klapą (obok mocowania wycieraczki), po bokach, zaczęła mi się wlewać do środka bagaźnika.
                            Spotkał się ktoś może z czymś takim.
                            Piotrek
                            Moja Skodzinka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34434

Komentarz

Pracuję...