[O1] Pierdut ... i po wypadku. Ktos cos doradzic moze????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

wizjoners, ciesze sie, ze u Ciebie tak szybko to zrobili. Zastanawiam sie tylko, czemu nie przeprowadziles sobie naprawy na "poliftowa" :P Wystarczylo tylko doplacic, zwlaszcza ze robiles chyba z MTU czy HDI ( tam nie patrza az tak na numery czesci, tylko na nazwe na fakturze ... )

Co do glebi czy odcieniu. U mnie jest to samo, wg jednego z lakiernikow we Wroclawiu ( dosyc topowych - Bohusz ) to nie jest dobrze wykonane lakierowanie, bo lakier z biegiem czasu traci kolor i tyle. Zadaniem lakiernika jest dobrac go tak, zeby to wygladalo jednolicie, a nie ze wklepuja numer z fabryki i tym maluja ... nie po to sa mieszalnie i programy, zeby robili taka fuszere. Niestety juz jest po lakierowaniu i na to nic raczej nie poradzimy.

Pozostaje Ci tylko zyczysz bezwypadkowej juz jazdy
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• wizjoners
      Drive
      • 2007
      • 42

Wolałem nie ryzykować, mogli przecież powiedzieć, że pojazd po naprawie nie odpowiada temu z przed kolizji, przekonywać ich że dopłaciłem ze swoich, mogliby to wykorzystać do nie zapłacili faktury za naprawę. Taki też całkiem nieźle wygląda. Obym już się nie nadział, czas trochę pojeździć, jeszcze trochę muszę pogrzebać przy audio (głośniki oryginał wywalić i wygłuszyć) i w drogę !
      Pozdrawiam

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez rad10
        Zamieszczone przez misiek^wro
        Mowilem Ci, te praktyki to ma tylko monopolista PZU, inne firmy raczej tak w ch... nie graja. Chociaz dochodza mnie sluchy, ze Allianz potrafi ...
        Może "ociupinkę" odbiegnę od tematu, ale muszę się tym podzielić, bo jak to przeczytałem to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać!!!! :shock: Wyczytałem w ostatnim Auto Świat jak babka z PZU stwierdziła, że samochody powypadkowe, które były naprawiane w ASO, nie tracą na wartości, a nawet mogą zyskać!!!! Nie wiem skąd się babka urwała, ale gratuluję jej poczucia humoru!!!

Bo to jest pawda.Może nie na 100%,bo jak jest 3/4 samochodu skasowane to cięzko by było przywrócic do odpowiedniego stanu,ale nie duże szkody to można bardzo dobrze naprawic tak,że samochód nie trzci na wartości.Problem jest inny,mianowicie koszty takiej operacji które są kosmiczne,ale przy dzisiejszym sprzęcie można naprawde dużo zdziałać.
        Pozdr dla OCP

Komentarz

• rad10
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2006
          • 180

Zamieszczone przez abstinent
          Zamieszczone przez rad10
          Zamieszczone przez misiek^wro
          Mowilem Ci, te praktyki to ma tylko monopolista PZU, inne firmy raczej tak w ch... nie graja. Chociaz dochodza mnie sluchy, ze Allianz potrafi ...
          Może "ociupinkę" odbiegnę od tematu, ale muszę się tym podzielić, bo jak to przeczytałem to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać!!!! :shock: Wyczytałem w ostatnim Auto Świat jak babka z PZU stwierdziła, że samochody powypadkowe, które były naprawiane w ASO, nie tracą na wartości, a nawet mogą zyskać!!!! Nie wiem skąd się babka urwała, ale gratuluję jej poczucia humoru!!!

Bo to jest pawda.Może nie na 100%,bo jak jest 3/4 samochodu skasowane to cięzko by było przywrócic do odpowiedniego stanu,ale nie duże szkody to można bardzo dobrze naprawic tak,że samochód nie trzci na wartości.Problem jest inny,mianowicie koszty takiej operacji które są kosmiczne,ale przy dzisiejszym sprzęcie można naprawde dużo zdziałać.
          Pozdr dla OCP
          Oczywiście, że można somochód bardzo dobrze naprawić, ale sam fakt, że jest powypadkowy już powoduje, że traci on na wartości!!! A gdzie tu mówić, że auto miało "przygodę" i po naprawie ma większą wartość niż przed!!! :shock: To jest bardzo wygodna teoria dla TU. pozdrawiam

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

Zamieszczone przez rad10
            To jest bardzo wygodna teoria dla TU
            Generalnie kazde TU korzysta z pewnych praw. Najwazniejszym prawem jest " Kradniemy od kazdego z usmiechem na ustach wciskajac mu kity i czesto przy tym lamiac prawo".

Ta teza tej pani z PZU to wlasnie idealnie pasuje do tego najwazniejszego prawa i prawdy :szeroki_usmiech

Komentarz

• pete2
              Drive
              • 2007
              • 82

Gdzieś słyszałem, że Sąd Najwyższy stwierdził, że TU ma obowiązek wyrównania utraconej wartości auta po stłuczce, oczywiście naprawa swoją drogę. Ciekawe czy wyrównują?

Komentarz

• yanooshiiik
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 172

Zamieszczone przez pete2
                Gdzieś słyszałem, że Sąd Najwyższy stwierdził, że TU ma obowiązek wyrównania utraconej wartości auta po stłuczce, oczywiście naprawa swoją drogę. Ciekawe czy wyrównują?
                moze tutaj:
                Gdy samochód ulegnie uszkodzeniu w wypadku, zakład ubezpieczeń wypłaca najczęściej odszkodowanie pokrywające koszty jego naprawy. Problem jednak w tym, że za samochód powypadkowy nie otrzymamy już takiej samej ceny, jak za ten sam pojazd, który nie był nigdy uszkodzony. Wskutek wypadku pojazd traci na wartości. Jest to również szkoda, którą powinien nam naprawić zakład ubezpieczeń.

Komentarz

• pleban
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 580

ja złożyłem podanie o wyrównanie wartości auta po stłuczce i póki co cisza
                  Jak się sprawa zakończy dam znać
                  była O1 1,6 102 KM
                  była O1 1,9 TDI 90 KM
                  była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                  był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                  jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• marte
                    Rider
                    • 2007
                    • 259

Zamieszczone przez pleban
                    ja złożyłem podanie o wyrównanie wartości auta po stłuczce i póki co cisza
                    Jak się sprawa zakończy dam znać

Witam!
                    Skoro mowa o stłuczkach to czy można się domagać wypłaty odszkodowania od utraty wartości auta w przypadku naprawy z AC? Niestety informacja ALLIANZ to błędne koło przełączają tylko do innych operatorów a informacji nie można wyciagnąć.

Pzdr

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

Odnosnie odzyskanie utraconej wartosci samochodu po stluczce, to nikt wam "tak o" tego nie wyplaci. Rzeczoznawca, oszacowanie kwoty ( + oplata rzeczoznawcy jakies 300 zl ) i wtedy sprawe sklada sie do sadu, bo TU maja takie rzeczy w powazaniu :diabelski_usmiech

Komentarz

• abstinent
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4842
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Moim zdaniem od firmy można dużo wyciągnąć,ale trzeba wiedziec na czym się opierac,i jak pisac pisma.Ja w szeszłym roku w maju miałem wypadek nie z mojej winy,samochód do kasacjii,a sprawa toczy się do dnia dzisiejszego(Allianz) i nie jest tak zle.Dołączam fotke z wypadku.pozdr

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

abstinent, ale tu chodzi o to, zeby cala sprawe zalatwic szast prast, a nie prawie rok

Komentarz

• abstinent
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4842
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

misiek^wro, to lepiej odpuscic i dostac zanizone odszkodowanie??Zreszta pierwsze pieniądze wypłacili po miesiącu,ale samochód śmiesznie wycenili,itp...Aha no i jeszcze zdrowotne odzszkodaowanie,a im więcej się chodzi po lekarzach,tym lepiej dlatego to tak długo trwa.Pozdr

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

abstinent, zdrowotne to ok, ale sprawa wyplaty calego odszkodowania za samochod przy odpowiedniej wycenie popartej stanowiskiej pana z PZMotu to kwestia 2-3 miesiecy

Po miesiacu bierze sie ich jalmuzne, pozniej wizyta u rzeczoznawcy, wycena, pismo poparte artykulami z KC i ustaw ubezpieczeniowych i jazda z nimi Mi zajelo to troche wiecej, bo sporo czasu poswiecalem na nauke i inne sprawy, ale calosc roszczenia zalatwilem w pol roku.

Kasa ze zdrowotnego i osobowego to juz inna para kaloszy, tutaj pospeich nie jest wskazany.

Komentarz

Pracuję...