nie polecam......gra to strasznie kiepsko a i wyświetlacz jest marnej jakości, takie badziewie kóre tylko kusi złodzieji, jeśli chcesz koniecznie mieć multimedia to jedynie oś markowego
[Inne] Zepsuty pilot zamka centralnego -Cobra model 7777 Cob
Zwiń
X
-
[Inne] Zepsuty pilot zamka centralnego -Cobra model 7777 Cob
Nurtuje mnie problem. Zepsuł mi sie pilot centralnego zamka. Oznaczony jest jako Cobra model 7777 Cobra AT . Kupiony był w Czechach, razem z samochodem przed rokiem. Uszkodzenie objawia sie tym, ze przy naciśnięciu przycisku otwierania lub zamykania, zapala sie czerwona dioda na pilocie ale, w wiekszosci przypadków samochód na niego wogóle nie reaguje. Wymiana baterii nic nie pomogła wiec raczej jest to problem techniczny.
Zastanawiam sie, czy jego naprawa ew. wymiana jest to do zalatwienia w Polsce, czy musze z tym udać sie do braci Czechów?
Dziekuję za ew. pomoc.Takie są i tak najpiekniejsze...
-
-
Mysle, ze kumaty czlowiek, np. zajmujacy się naprawą pilotow wlasnie, Ci pomoze.
Niestety nie jestem w stanie wskazac zadnego.
Czesem na takie rzczy pomaga rozebranie pilota i przeczyszczenia spirytusem płytki, czy czyms podobnym. Ja juz czasem "naprawialem" w ten sposob piloty i o dziwo zyskiwaly nowe zycie.
W kazdym razie nie sądze, zebu podroz do Czech byla konieczna.TDI 205PS
Komentarz
-
-
dinderi jak mozesz to zamiesc zdjecie plytki pilota gornej i dolnej czesci. Jesli beda tam elementy regulacyjne to pomoge.
Teoria jest taka ze w czesci rozwiazan anten mikropaskowych /czyli tak naprawde za antenke robi kawalek miedzi na laminacie/ zapiety jest trymer -kondensator zmienny ktory stroji obwod tej antenki.
Czesto jest tak iz po upadkach lub zanieczyszczeniach pilot "traci zasieg" na skutek rozstrojenia. Oczywiscie wylaczajac w to przypadki uszkodzen mechanicznych elementow lub laminatu.
UWAGA -jedna jesli nie jestes pewien ktory to element nie krec niczym !!!
/Opis tyczy sie czesci pilotow 433MHz nie strojonych laserem w procesie proodukcyjnym/
POZDROWIENIApablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
pablo_doctor, oto i one. Mam nadzięje, ze jakość jest wystarczająca. Niestety mój aparat nie ma funkcji "makro".
Przyglądając sie bliżej, temu co wlutowane na płytkę, nie widze zadnych el. do regulacji.
Obudowa pilota
Pierwsza strona płytki - z baterią
Druga strona płytki zdjecie 1
Druga strona płytki zdjęcie 2
Takie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
no to tu nie ma mozliwosci nic zrobic /w sesie strojenia/
moja wiedza tu sie konczy
[ Dodano: Czw 13 Wrz, 07 13:17 ]
to antena
[ Dodano: Czw 13 Wrz, 07 13:24 ]
czy tu ni brakuje elementu / moglo go nie byc w oryginale/ ale tez moglo go oberwac np przy wymianie bateriipablo_doctor
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dinderiZamieszczone przez cartel1"plaskaczem"
Znaczy się, tłukłeś o stół, na płasko? :lol:[center:a5df0a9dad]
[/center:a5df0a9dad]
Komentarz
-
-
Pablo_doctor, płytka pilota posiada wszystko, co na niej oryginalnie było przylutowane. To puste miejsce jest puste "fabrycznie" Zresztą pilot jest tak zrobiony, ze aby wymienić baterię, wystarczy rozebrac obudowę, bez wyjmowania z niej płytki. Więc strona z elementami elektroniki, zostaje w jednym kawałku obudowy. Nie ma za bardzo możliwości coś uszkodzić.
Wczoraj próbowałem samej płytki, tuz przy samochodzie, dotykając wręcz szyb. Po "którymśdziesiąt" przyciśnięciu otwierania, drgnęły zamki, ale samochód sie nie otworzył. Przestała za to mrygać dioda, sygnalizacji prawidłowego zamknięcia drzwi Tak więc pilot coś tam wysyła, ale co, to nawet skoda sie zastanawia Twója sugestia, ze rozstroiła się antenka, nabiera zatem wielkiego prawdopodobieństwaTakie są i tak najpiekniejsze...
Komentarz
-
-
a wezmij se lupe i obczaj czy tam gdzie jest uklad scalony i uklad transmitera / to to srebrne kwadratowe/ nie nagromadzilo sie jakiegos syfiku, bo tak naprawde niewiele sie da zrobic.
Pod lupa mozesz jeszcze sprawdzic czy ktorys element ni ma tz "zimnych lutow"
POWODZENIApablo_doctor
Komentarz
-
Komentarz