Nie którzy może nie wiedzą ale miałem wypadek i do wymiany poszła cała tylna belka.
Nie miałem możliwości dłużej sprawdzić jak samochód chodzi (szpital) więc dzisiaj się wybrałem na przejażdżkę i znowu kurde coś jest nie tak :evil:
Do wymiany poszła belka , czopy , amortyzatory x2 od razu , felga itp .
Efekt jest taki , że jak się jedzie to odczuwam jak bym miał skrzywioną tylną felgę i tak jak by samochód skakał , nie jest to może tak bardzo nasilone ale wkurza a takie rzeczy się nie wyrobią i nie wiem co robić ?
Podobne uczucie jak by koła były niedokręcone...
Nie tylko ja stwierdziłem to , co mam robić ? Jeżeli nie zostanie to usunięte to samochód idzie w ludzi najprawdopodobniej :evil:
Aaa i pomiary z płyty wyszły dobrze , wszystko w normie. :x
Ziomal, myślę,że należy wykonać pełną geometrię.Po wymianie belki miałem podobne,dużo słabsze objawy,Przyrządy pokazały,że tylne lewe koło odjeżdza minimalnie w bok.Po regulacji wszystko ustąpiło.
Piszesz,że wymieniłeś felgę- a co z drugą?Może ma jakiś feler.
Ziomal, masz miesiac na zgloszenie rekojmi w produkcie :!:
Podjedz tam gdzie robiles, wez speca, niech sie przejedzie i tyle. Jak nie bedzie nic czul, kaz mu to spisac na pismie, z podpisami kierownika itd. Zawolaj rzeczoznawce, niech sie on przejedzie.
P-podobnie cos wyczuje, wtedy wez od niego opinie. Wroc do zakladu i spytaj sie czy zrobia po dobroci czy nie...
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Komentarz