Widzę, że w tej cenie myślisz o Astrze II i Octavii I . No cóż Astra jest autem totalnie bez wyrazu ( przynajmniej jak dla mnie). Takie zwykłe szare auto niczym się nie wyróżniajace. No i jeszcze jedno. Mianowicie na palcach jednej reki mogę policzyć Astry II z bogatszym wypasażeniem. Z reguły sa to tatalne golasy mające na wyposazeniu 2 poduszki i wspomaganie i .... nic wiecej
Octavia I jest pod wym względem (wyposażenia) dużo lepszą propozycją.
Piszesz ze planujesz powiększenie rodziny, więc Octavia I kombi będzie dla Ciebie w sam raz Ma wielki wręcz przepastny bagażnik (Astra II kombi ma mniejszy).
Dodatkowo w Octavii masz do dyspozycji duuuużo wieksza paletę jednostek napedowych. POczynając od tych o małej mocy 1.6 (75 KM) 1.9 SDI, poprzez, 1.6 (102 KM) 1.8 (125 KM), 1.9 TDI (90 i 110 KM) a skończywszy na bardzo mocnych 1.8 T (150 KM) oraz 1.9 TDI (130 KM). Więc na pewno coś dla siebie wybierzesz.
Astra II ma dużo mniej urozmaiconą paletę silników. W jej przepadku postawiono głownie na jednostki benzynowe 1.2 16V (75 KM) 1.4 75 KM, 1.6 ( 80 i 100 KM) oraz diesel 1.7 cos koło 85 KM
Ja będąc na Twoim miejsce zdecydowanie wybrałbym Octavię I.
Octavia I jest pod wym względem (wyposażenia) dużo lepszą propozycją.
Piszesz ze planujesz powiększenie rodziny, więc Octavia I kombi będzie dla Ciebie w sam raz Ma wielki wręcz przepastny bagażnik (Astra II kombi ma mniejszy).
Dodatkowo w Octavii masz do dyspozycji duuuużo wieksza paletę jednostek napedowych. POczynając od tych o małej mocy 1.6 (75 KM) 1.9 SDI, poprzez, 1.6 (102 KM) 1.8 (125 KM), 1.9 TDI (90 i 110 KM) a skończywszy na bardzo mocnych 1.8 T (150 KM) oraz 1.9 TDI (130 KM). Więc na pewno coś dla siebie wybierzesz.
Astra II ma dużo mniej urozmaiconą paletę silników. W jej przepadku postawiono głownie na jednostki benzynowe 1.2 16V (75 KM) 1.4 75 KM, 1.6 ( 80 i 100 KM) oraz diesel 1.7 cos koło 85 KM
Ja będąc na Twoim miejsce zdecydowanie wybrałbym Octavię I.
Komentarz