Zamieszczone przez MiKruS
kapie olej
Zwiń
X
-
Gość
kapie olej
Tagi: Brak
-
AWARIA!
kapie olej
jestem nowym na razie szczęśliwym posiadaczem Octy a wszystko zależy od Waszej odp. na moje pytanie. Nie znam się na mechanice więc zobrazuję o co mi chodzi.W przedniej części auta z prawej strony [patrząc z wnętrza samoch.], znajduje się mala chlodnica, pewnie od turbiny. W tym rejonie trochę cieknie mi olej.Dajcie znać jaka może być przyczyna. Dzięki
-
Nie strasz kolegi
U mnie też widać olej na IC (mam klejony IC bo kiedyś "zawadziłem" o płytkę chodnikową) a turbina ma się dobrze :wink:
Olej w dolocie najczęściej pochodzi z odmy - łatwo to sprawdzić zaglądając w rurę dolotową.Jeśli od miejsca w którym podłączona jest odma widać ślady oleju to nie ma czym się przejmować.
Oczywiście warto wszystko przeczyścić - tak jak wspomniał Mikrus
Komentarz
-
-
Koledzy dobrze mówią.......... :szeroki_usmiech"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
AWARIA!
Zamieszczone przez MiKruSPewnie turbina puszcza olej do dolotu. Jaki masz przebieg, bo to jest jeden z objawow jej konca?
Powinienes wszystko rozebrac i oczyscic z oleju w tym miejscu, bo nie powinno go tam byc.
Komentarz
-
AWARIA!
IC to najniższy punkt układu zasilania w Twoim dieslu. zwykle będą tam ślady oleju... jeśli silnik nie konsumuje go zbyt wiele (15kkm - 1l) to wszystko dziawa gicior.
Komentarz
-
AWARIA!
Zamieszczone przez bobasekIC to najniższy punkt układu zasilania w Twoim dieslu. zwykle będą tam ślady oleju... jeśli silnik nie konsumuje go zbyt wiele (15kkm - 1l) to wszystko dziawa gicior.
Komentarz
-
Zamieszczone przez jelcyn1967co to znaczy 15kkm bo nie jestem w temacie czy to 15000km czy 1500kmTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz