dziwne tarcie...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

dziwne tarcie...

Zamieszczone przez hondar
    bardzo prosze tych którym się to nie podoba niech nie wyrażają swoich opini bo to nie wy chcecie wydać na nie kasę tylko inni. Bozia dała nam odmiennosc gustu i może to jest właśnie dobre bo życie w szarości i bezzmienności dla mnie osobiście jest nudne i prowadzi do zupełnie niczego ale za to odmienność czyni odskocznią od żeczywistości i cieszy czymś innym niż seria ..... :twisted:
    Bozia nam dała (choć relatywnie niedawno) swobodę wyrażania opinii, w świetle czego Twoja prośba wydaje mi się raczej niestosowna.

Oczywiście bozia nam też dała wolną wolę i każdy robi jak chce, ale akurat tylne światła w O2 to jeden z lepszych designów współczesnej motoryzacji i zepsucie tego jest pomysłem osobliwym, choć każdy ma prawo, zgadza się. A ja mam prawo oceniać, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że światła tylne nie są dla kierowcy jadącego swoim autem, a dla tych co jadą z tyłu.

PS. A jeśli wkrótce ponownie będę miał O2, to między innymi dla tych świateł właśnie.

Pozdro.
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

dziwne tarcie...

witajcie.
    przeszukalem szukajke ale nie moge na ten temat nic niamierzyc. dzis to wybadalem, i od razu postanowilem to wrzucic na forum. otóz tak: na czwartym biegu w zakresie obrotów od 2100 do 2300 przy predkosci ok 85km/h słychac jakies dziwne tarcie. jak dodaje gazu to słychac takie tarcie jakby się coś kręcilo i w pewnym momencie o coś ocieralo (takie cos jak łeł łeł łeł ). jeżeli silnik krece ponizej i powyzej tego zakresu obrotów to jest cisza, równiez jak w trakcie hałasu zdejme noge z gazu to tez jest cisza. z tego co zaobserwowalem to hałasu nie ma jesli bardzo spokojnie przyspieszam, jak rowniez jesli zaczynam przyspieszac na jakims zakrecie majac lekko skrecone koła. nie wiem co to moze byc. stawiałbym na łożysko koła, tylko nie pasuje mi to, że na zadnym z pozostałych biegów tego nie ma, równiez na 5tce przy tej samej predkosci jest cisza. myslalem ze to moze byc cos ze skrzynia, ale gdyby cos bylo nie tak z 4 biegiem to cos by sie dzialo w pełnym zakrecie obrotów, a nie tylko w obr 2100-2300, takze skrzynia to raczej nie jest co?
    co o tym sądzicie? chyba łozysko co? jesli tak to pewnie jest to w poczatkowej fazie zuzycia i dlatego tarcie to jest słyszalne tylko w niektórych momentach przy okreslonym nacisku na nie.
    prosze rowniez o info jak sprawdic stan oleju w skrzyni, bo kiedys jak bylem w ASO to mowili mi ze dokręcili mi śróbę spustowa od oleju ze skrzyni bo bylo pare kropel oleju na zewnatrz, ale jakos im nie wierze i wolalbym to sprawdzic.

dzieki za odp
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

janusz_007, a jaki masz przebieg? Moze dwumasa juz lechce bo niedomaga ... :idea:
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• janusz_007
        Rider
        • 2007
        • 473

112tys km. ps z tego co wiem to agr nie ma dwumasa, zreszta agr czy nie agr ale silniki tdi o mocy 90km nie mialy dwumasy, kiedys na ten temat czytalem w AS.
        a gdyby nawet byl, to wydaje mi sie ze jesli wina bybyla z tego to dzialoby sie to caly czas a nie powiedzmy wyrywkowo, oraz mysle ze nie dizaloby sie to tylko na tym jednym biegu - czwartym- i tylko na takich obrotach, tylko halasowaloby ciagle na kazdym z biegów, bo przeciez to ciagle pracuje.

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

janusz_007, oj mylisz sie

AGR ma dwumase i ona lubi sobie chelpac U mnie halasuje tylko jak gasze silnik.

Jak sprawdzic czy jest ok ? Jedziesz 50 km/h wrzucasz piatke i dajesz wpizde ... opisz co sie dzieje po tym ... normalnie nigdy tak nie rob, ale ten jeden raz ... :twisted: :twisted:

Komentarz

• janusz_007
            Rider
            • 2007
            • 473

pamietam, ze kiedys jak mialem padnieta przeplywe, jeszcze o tym nie wiedziac, bylem zdziwiony ze ze tak slabo idzie i dostal mniej wiecej przy 60 w kite, nic sie nie działo. ps a co ma sie dziac? okropne wycie czy co?

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

No ma sie trzasc, drzec itd ...

Komentarz

• janusz_007
                Rider
                • 2007
                • 473

no nie wiem, jakos sie boje takiej próby jak to mozna inaczej sprawdzic. proszę o opinię

Komentarz

Pracuję...