klocki hamulcowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

klocki hamulcowe

A ja to mam pytanie: Ostatnio był projekt żeby pojechać do Jeff`s, ale jakoś nie wyszło. W związku z tym rzucam projekt żeby od razu spotkać się na miejscu (Jeff`s Pola Mokotowskie). Co Wy na to? Jakoś dziwnym trafem zraziłem się do "niby" jedzenia w Cafe66. Może dlatego, że jeszcze nigdy się na nic nie doczekałem :P

Co o tym sądzicie?
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

klocki hamulcowe

wiem ze ten temat byl troche juz tłuczony, ale nie mniej jednak szukajka mnie nie naprowadzila na konkretny topik.
    chce kupic klocki ale nie mam pojecia jakie. zastanawiam sie nad zakupem oryginalow ze strony www.skodaczesci.pl co o tym sadzicie??? a moze jakies inne źródło? :roll:

dzieki za opinię
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3777
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ja jeżdżę na FERODO PREMIER i jest ok. http://www.hamulce.net/. Przód FDB 1094 lub z czujnikiem zuzycia
      FDB 1398 http://www.allegro.pl/item246105406_...leon_audi.html tu sa w dobrej cenie
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

ja mam klocki ATE i rewelacja, nawet nie pylą tak.

Komentarz

• Lukas81
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 232

Mam w tym temacie jeszcze pytanie.
          Mianowicie, czy w klocki na przód i tył są dokładnie takie same, czy czymś się różnią?
          Czy jeżeli z przodu mam tarcze 280, a z tyłu 220 to ten sam klocek pasuje do obu?
          Muszę na szybko wymienić wszystie klocki i tarcze z przodu. Nie jeżdżę sportowo, raczej spokojnie, a chciałbym kupić zestaw max efektywny czyli - solidny, za w miarę niską cenę. Czy moglibyście mi coś polecić?

Czy warto zainwestować w taki komplet i czy to wystarczy?

Z góry dzięki z pomoc.
          Były:
          Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
          Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
          Jest:
          Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• dariuspolo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1168

Lukas81, z tylu to raczej masz 232mm tarcze, NIE klocki z tylu sa inne niz te przednie.
            T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
            SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
            Zuzycie paliwa

Komentarz

• dioralop
              Classic
              S_OCP Member
              • 2006
              • 34

Zdecydowanie polecam oryginalne czesci z www.skodaczesci.pl. Sam mialem niedawno taki dylemat. Wybralem jednak oryginaly. Wymienilem tarcze i klocki. Nic nie piszczy, przy hamowaniu nie ma bicia, hamulce dzialaja prawidlowo. Co do www.skodaczesci.pl to dzialaja naprawde profesjonalnie. Zamawiajac czesci po poludniu w piatek, paczke miałem u siebie wieczorem nastepnego dnia. I co wazne zaplacilem za oryginaly o wiele mniej niz za inne zestawy.
              Dioralop

Komentarz

• Paweł T
                Elegance
                • 2006
                • 784

a ja polecam na skodaczesci.pl klocki zamienniki roadhose, kupiłem za 100pln, przejechałem już chyba 20kkm i jest ok, oryginał 170pln
                TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• tymon86
                  Classic
                  • 2008
                  • 5

Witajcie.
                  Wymienilem w Octavii tarcze tylne i klocki na ATE i Ferodo Premier, a z przodu tylko klocki, rowniez Ferodo Premier. Stosowalem juz te klocki w kilku samochodach i bylo ok, jednak w Skodzie pojawil sie problem, samochod hamuje, ale nie tak stanowczo jak na wczesniejszych oryginalach, pedal hamulca trzeb duzo mocniej dociskac, szczegolnie w momencie kiedy chce calkowicie zatrzymac samochod przy stosunkowo niewielkiej predkosci. Ukladu raczej nie ma szans byc zapowietrzonym, bo jedyne co robilem z plynem to odciaganie nadmiaru ze zbiorniczka. Ranty z tarcz zebralem na samochodzie domowym sposobem Liczylem na to, ze musza sie jakos ulozyc te klocki (chociaz nigdy wczesniej nie mialem takich problemow i hamowalo od poczatku dobrze), ale po dobrych kilkuset km odpowiedniego traktowania nadal jest tak samo. Czy te klocki rzeczywiscie sa tak znaczaco gorsze w stosunku do oryginalow? Pzdr.

P.S. Z tylnymi hamulcami nie ma problemu.

Komentarz

Pracuję...