jak w praktyce obniżenie i niska miska się sprawują ?
lepiej niż w serii, wcześniej miałem standardowy zawias z pakietem na bezdroza i zdażało mi sie przychaczyć michą o garb czy nierówność
od wymiany na B8 i springi od RS'a nic takiego nie miało miejsca, po prostu sztywniejsze sprężyny nie pozwalają się niżej ugiąć :diabelski_usmiech
Czy ktoś z Was kiedykolwiek spotkał się z dylematem lekko przełamanej podsufitki?
Kombinowałem z radiem cb montowanym w miejscu anteny radiowej i odchylając podsufitkę spowodowałem lekkie przełamanie i tym samym zalamanie materiału na odcinku 15 cm w tylnej części. Niby nic wielkiego ale co popatrze w tył auta to cholernie mnie to irytuje? Czy wg Waszej wiedzy łączy się to z koniecznością wymiany całego elementu (wlasnie sie dowiedzialem ze nowa podsufitka w ASO to !!!UWAGA!!! 700 pln + robocizna 380 pln) - czy znacie może jakies sposoby naprawy, retuszu, cokolwiek...by nie było widać tej drachy we wnętrzu samochodu?
mam i ja - powstało w ten samo sposób - ofiara wojny cóż...
podłączam się pod temat
zalecane działania na już - nie siadać z tyłu i nie patrzeć na miejsce załamania :lol:
a juz sie balem ze mam jakies skrzywienie neurotyczne...co tam spojrze to mnie ch.....szczela....tak bardzo dbam by było skudce dobrze przy mnie za klapniecie (co ostatnio nagminne) drzwiami na parkingu i wgniecenie moich wolam pol komendy stolecznej...żarty żartami...ale mam tak, że ma być piknie, schludnie i szlus...a to lekkie przelamanie powoduje ze boli mnie brzuch...fakt, cb pieknie dziala w dziurze po fm, nie ma zadnych napiec blachy, antenka jest lekka, piekny odbiór i nadawanie...ale nie zasne póki nie zniweluje tej szparki.
Znam ten ból... Nawet nie patrząc do tyłu masz to przed oczami.
Ale chyba w tym wypadku pozostaje tylko wymiana :?
Dobrą stroną tego jest to, że można zamówić czarną podsufitkę taka jaka jest w TOUR SPORT i będzie cool 8)
Po co zaraz wymieniać? Można przecież przykleić, lub przymocować tapicerskimi pineskami odpowiedni pas tkaniny tapicerskiej, w odpowiednio dobranym kolorze, może to być nawet kolor pięknie kontrastujący, i po problemie. Przy okazji może to być ładna ozdoba.
Komentarz