gachul, byłeś w częstochowie?!? i nic nie powiedziałeś :zastrzelic
Serwis nowego auta
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Serwis nowego auta
Zastanawiam się czy auto kupione w salonie w jednym mieście może być serwisowane w innym na takich samych zasadach jak by było serwisowane w tym pierwszym ?
Czy nie traci się upustów ?
-
seven, tak może być serwisowane co do upustów jak masz złotą kartę serwisową to masz 10% zniżki w salonie który wydał a w pozostałych masz 5%
ale jeśli serwisujesz stale w jednym to dadzą ci rabat większy lub jeśli salon współpracuje z klubem to daje rabaty dla klubowicza co do rabatów dla klubowicza to wszystko jest opisane na forum jakie warunki spełnia klubowicz aby mieć rabat i jak otrzymać stosowne rzeczy jak np wlepa i gdzie takie coś sie dostaje.
Komentarz
-
Byłem dzisiaj w salonie i powiedzieli mi, że jeżeli kupię auto gdzie indziej to nawet tych 5 % nie będę miał u nich.
Zastanawiam się co robić bo chcą za auto 2000 PLN więcej i oferują 10 % rabatu w serwisie. Nie wiem czy mi się to opłaca ?
Komentarz
-
seven, to powiedz im że jest wolny rynek i ASO skody w twoim regionie jest kilka jak dobrze pogadasz to bez problemu ci dadzą rabat powiedz że będziesz u nich stale serwisował i inne bajery
Komentarz
-
A powiedzcie mi ile razy odwiedza się serwis na gwarancji i jakie to są mniej więcej koszty bo chciałem w przybliżeniu przeliczyć kiedy te 2000 zł by się zwróciło przy zniżce 10 % na serwisie ? Myślę, że nie prędko.
Komentarz
-
seven, przeglądy masz co 15 tys wiec sobie policz , tyle , że nie każdy przeglad tyle samo kosztuje.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
O to chodzi, że nie mam pojęcia ile kosztuje przegląd.
Nawet jak by kosztował 1000 zł to zaoszczędziłbym 100 zł (10 %) na jednym przeglądzie, to chyba lepiej opłaca się pojechać do innego miasta po Octavie i mieć 2000 w kieszeni.
Komentarz
-
seven, dowiedz się ile kosztuję serwisy w tych miastach i będziesz wiedział ile Cię to wyniesie , ale dolicz jeszcze koszty paliwa
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
A kiedy dają złota kartę, a kiedy srebrną?Zamieszczone przez djczasseven, tak może być serwisowane co do upustów jak masz złotą kartę serwisową to masz 10% zniżki w salonie który wydał a w pozostałych masz 5%
Komentarz
-
Komentarz
-
Serwis po 15.000 kosztuje 160 czy 180zl plus materialy, po 30 nie pamietam, po 45 zaplacilem 183zl plus materialy. Kupuj tam gdzie tanie i sraj na ten ich upust :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
shado, srebrna karte dostalem przy drugim przegladzie a zlota po zakupie drugiego auta. Mimo to drogo jak diabli. Dopisza jedna roboczogodzine wiecej i wyjda na swoje. Sami decyduja kiedy przykleic klienta do siebie ta znizka.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Nie wiem jak w przypadku Octavii , ale w przypadku Fabii rabat 10% czy 5% w stosunku do kwoty rabatu ma się nijak. Na przeglądach bywa się co 15 tyś.km/lub rok.Nawet jeżeli będziesz płacił za przeglądy średnio po 1000zł to raczej długo będzie ci się zwracać ta kwota. Naprawy poza gwarancją robi się w normalnych warsztatach,które są lepsze i tańsze od serwisu.Zamieszczone przez sevenA powiedzcie mi ile razy odwiedza się serwis na gwarancji i jakie to są mniej więcej koszty bo chciałem w przybliżeniu przeliczyć kiedy te 2000 zł by się zwróciło przy zniżce 10 % na serwisie ? Myślę, że nie prędko.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
Komentarz