wytłumaczcie mi dlaczego od jakiegoś czasu rowerzyści jeżdżą po lewej stronie, bo ja tego nie rozumiem. Naljepiej jak wjeżdżaja z mojej prawej podporządkowanej w moim kierunku i patrzą w prawo, jadą na czołówkę ze mną, po zwróceniu uwagi są zdziwieni o co chodzi.
Zawieszenie
Zwiń
X
-
Zawieszenie
Mam problem od jakiegoś czasu zauważyłem że lewy przód jest niższy od prawego. Mieżąc miarką od krawędzi błotnika do koła różnica wynosi 2cm. Nie zauważyłem żadnych stuków ani nie widzę śladów na sprężynie że może pęknięta. Wydaję mi się że jakby sprężyna była pęknięta to efekt byłby inny. Nie wiem co jest grane może spotkaliście się z takim przypadkiem kiedyś.
-
-
Zamieszczone przez deespechyba zużyty amor nie ma wpływu na wysokość przecież to sprężyna ustala prześwitO I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KinziJak masz dużo przejechane i w większości jeździsz sam to też może być powód. Po prostu większe obciążenie jednej strony.
Zamieszczone przez maro21Będę zmuszony wymienić chyba obydwie bo mnie to wkurza. Autko wygląda jak zgarbione.
i wiesz to nie tylko chodzi o zgrabny wyglad auta ale i o to ze nie spelnia ono swoich funkcji nalezycie co w skrajnych przypadkach moze prowadzic do tragicznych w skutkach zdarzen na drodze... wiec zrob to jak najszybciej, zreszta amorek w tej chwili nie pracuje tak jak nalezy ( bo ma skrocony skok ) co moze doprowadzic do jego szybszego zuzycia ( uwazaj teraz szczegolnie na duze dziury bo mozesz go szybko zalatwic wpadajac w 1 z nich )
Komentarz
-
-
Wreszcie dzisiaj zabrałem się do roboty. Zamieniłem amorki wraz ze sprężynami miejscami, czyli z lewej na prawą. Przy okazji wymieniłem łożyska na amorkach i gumy i wyobraźcie sobie koledzy nadal jest tak samo żadnych zmian. Nadal lewa strona jest niżej od prawej a powinno być odwrotnie. Czegoś tu nie rozumie. Autko nie było bankowo nigdy rozbite. Może macie jakieś propozycje co to może być?
Komentarz
-
Komentarz