Jakie przebiegi na DSG???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sajmer
    Classic
    • 2005
    • 20

1. morgan
    2.

Kraków:
    1. Paulina
    2.Nosferatus 1X polerka
    3. Seb 2x polerka
    4.AdamB 2x polerka

Lublin:
    1.JanuszSz 1x(polerka)
    2.Piernik 1x(polerka)

Łódź:
    1. SuchyX 2x(polerka)
    2. gachul 1 szt (polerka)

Warszawa:
    1. majki 2x(polerka) + 2x(polerka)
    2.ViRuE 2 szt (1szt - polerka 1szt - bezpolerki)
    3.Andrzej Z. (2szt polerka)
    4.pl0tr 1 szt (polerka)
    5.Hubert 2szt(polerka)
    6.dariuszn 1 szt (polerka)

Podkarpacie:
    1. Jacek_w123 - 1szt (polerka)
    2. krystiano91 - 1szt (polerka)
  • gima
    Drive
    • 2005
    • 48

Jestem ciekaw jakie macie przebiegi na tych skrzyniach i jakie w tym czasie pojawialy sie problemy. U mnie zaledwie 73 tys. i nie bylo zadnych problemow. Jedyne co mnie w tej skrzyni denerwuje to czasem zbyt dwrtu redykuje z 3 na 2 bieg. No i wydaje mi sie ze mogla by szybciej reagowac na pedal gazu.
    1,9 TDI Octavia II DSG

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Na przegladzie skrzyni juz byles czy jedziesz?? To tu mozesz napotkac pierwszy problem, a po co, a dlaczego, a przeciez itd..

50kkm to jest nic, wiec wiecej nic nie powiem :wink:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

ja mam tyle co nic , 16 tyś , ale klient w pasku ma coś koło 90tys i jeżdzi ale... .
        właśnie miałem okazje sobie pojeżdzić jego paskiem bo zostawił go na wyważanie kół .
        generalnie klient ma ciężką nogę , pierwszy raz zawias robił po 38 tyś km , kiedys już o nim pisałem , auto ma coś koło 2 lat , może niecałe.
        pierwszą rzeczą którą od razu zauwazyłem to to że o wiele dłużej wyciąga na biegach , skrzynia pracuje szybko , szybko redukuje - np. przy 100 była 6 i po lekkim wciśnięciu gazu redukcja od razu na 4 a nie na 5 jak u mnie . najprawdopodobniej chodzi o oto że to są skrzynie adaptacyjne , jak napisałem klient jeżdzi ostro i dlatego tak to wygląda . ja jeżdżę raczej spokojnie , tzn niw wciskam gazu do oporu od początku i ta skrzynia u mnie sobie chodzi leniwie , pewnie masz to samo gima, ale spróbuj sobie pojeżdzić dynamicznie parę kilometrów lub przejedż się na sporcie troche i potem reakcje skrzyni sa zupełnie inne.
        drugą rzeczą w tym pasku było to że stukało mu coś po dodoaniu gazu , dość głośno , jakby to była zwykła skrzynia to każdy by powiedział że to przeguby (taki odgłos) ale jak to DSG to ciężko powiedzieć , miejmy nadzieję że to jednak przeguby a nie skrzynia :diabelski_usmiech .
        jeszcze jedną rzeczą którą zauważułem jest to że lewarek zmiany biegów chodził bardzo lekko w porównaniu do skody.
        passat 2.0 tdi
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• usiu06
          Ambiente
          • 2007
          • 106

Ja mam w swojej oc 2 1,9 tdi 137kucyków 93 tys auta przywiezione z Francji ja zaczołem jezdzic od 88 tys jak narazie wszystko ok tylko jak by nieraz jak zwalniam do zatrzymania tak w okolicach 2 a 1 biegu cos zaburczy no i to samo przy cofaniu pod góre
          OctaviaII-160km-320Nm+DSG+Cobra75WX-ST+President(Kentucky)

Komentarz

• autorus
            Rider
            • 2004
            • 508

A ja zamierzam zakupić autko z tiptronikiem. No ale się trochę poczytało i już takim entuzjastą nie jestem szczególnie ze z tym jak z jajkiem. A serwisów z prawdziwego zdarzenia też jak na lekarstwo. Jest jeden na śląsku. No i koszty napraw, jak coś poważniej walnie to 3kzł trzeba szykować.

Dlatego sie zastanawiam, choć manual w tym co chce kupić jest trudny do dostania.

Autorus
            http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
            Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
            Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• jlupino
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 362

Ja mam hydrokinetyka 4-biegowego,117 kkm i jedyne co wymieniłem po kupnie 12kkm temu w tej skrzyni to olej i filtr.Smiga bez najmniejszych problemów i z pewnością nastepne auto tez bedzie w automacie,czyli DSG.
              Jaro

Komentarz

Pracuję...