[O1] swiatla wsteczne + swiatlo w kabinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pablo.szymanski
    Classic
    • 2009
    • 22

Zamieszczone przez JanuszSz
    Tymon, Gdzie Ty teraz robotę znajdziesz :?: :diabelski_usmiech

w Polskich Nagraniach jako łowca talentów :lol:

MSPANC :szeroki_usmiech

Tymek
    Paweł Szymański
  • dacki
    Ambiente
    • 2007
    • 109

Dwa problemy jak wyzej.
    Wczoraj przestaly mi dzialac swiatla wsteczne. Ot tak. Po prostu padly. Czy to moze byc bezpiecznik? Jesli tak to ktory? (Ps. Gdzie sa wogole bezpieczniki w Octavii? ksiazke zostawilem w domu, teraz jestem za granica)
    Druga sprawa: swiatlo w kabinie. Problem byl juz wczesniej ale dopiero mam czas sie za to wziac. Otoz kiedy otwieram drzwi pasazera swiatlo sie zapala normalnie. Kiedy otwieram drzwi kierowcy - ciemnosc widze. Czy to jest wina czujnika? Jesli tak to w ktorym miejscu go szukac?
    Z gory dzieki za pomoc.

Komentarz

• 2pac
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1476
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

po lewej stronie od kierownicy w desce rozdielczej po boku (jak otworzysz drzwi)

jest tam takie miejsce (ze znaczkiem palucha) wkladasz delikatnie srubokret i podwazasz,

latwo sprawdzic jak jest przepalony gdyz po prostu blaszka w nim jest peknieta...tak wiec i bez ksiazki mozesz odkryc czy cos jest nie tak :]
      President Johnny II + President Florida/ ML-145
      O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
      OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

Zamieszczone przez dacki
        Druga sprawa: swiatlo w kabinie. Problem byl juz wczesniej ale dopiero mam czas sie za to wziac. Otoz kiedy otwieram drzwi pasazera swiatlo sie zapala normalnie. Kiedy otwieram drzwi kierowcy - ciemnosc widze. Czy to jest wina czujnika? Jesli tak to w ktorym miejscu go szukac?
        po pierwsze sprawdź przewody w tym gumowy wezy co jest kolo zawiasów w drzwiach. Jesli beda oki to winny bedzie czujnik. Nietety czujni jest wmontowany w zamek drzwiowy. Na forum jest rozpiska jak go wymienic - troche roboty jest ale lepiej wydac 10 zł niz 200-300 na nowy zamek.
        DACAR.team

Komentarz

• dacki
          Ambiente
          • 2007
          • 109

Dzieki!
          czyli tak jak myslalem ze czujnik bedzie gdzies w zamku... :/ Mozesz mniej wiecej podpowiedziec pod jakim zagadnieniem byla ta instrukcja wymiany? Potwornie mi sie muli forum, nie wiem czy tylko mi, i wynik wyszukiwania zwraca mi ok 3 minut!

Komentarz

• endryu
            RS
            • 2006
            • 3776
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

u wszystkich się muli forum. Serwer nie waje rady. Tu jest o czujniku w drzwiach http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=8013
            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
            =================================================

Komentarz

Pracuję...