Dwa problemy jak wyzej.
Wczoraj przestaly mi dzialac swiatla wsteczne. Ot tak. Po prostu padly. Czy to moze byc bezpiecznik? Jesli tak to ktory? (Ps. Gdzie sa wogole bezpieczniki w Octavii? ksiazke zostawilem w domu, teraz jestem za granica)
Druga sprawa: swiatlo w kabinie. Problem byl juz wczesniej ale dopiero mam czas sie za to wziac. Otoz kiedy otwieram drzwi pasazera swiatlo sie zapala normalnie. Kiedy otwieram drzwi kierowcy - ciemnosc widze. Czy to jest wina czujnika? Jesli tak to w ktorym miejscu go szukac?
Z gory dzieki za pomoc.
Druga sprawa: swiatlo w kabinie. Problem byl juz wczesniej ale dopiero mam czas sie za to wziac. Otoz kiedy otwieram drzwi pasazera swiatlo sie zapala normalnie. Kiedy otwieram drzwi kierowcy - ciemnosc widze. Czy to jest wina czujnika? Jesli tak to w ktorym miejscu go szukac?
po pierwsze sprawdź przewody w tym gumowy wezy co jest kolo zawiasów w drzwiach. Jesli beda oki to winny bedzie czujnik. Nietety czujni jest wmontowany w zamek drzwiowy. Na forum jest rozpiska jak go wymienic - troche roboty jest ale lepiej wydac 10 zł niz 200-300 na nowy zamek.
Dzieki!
czyli tak jak myslalem ze czujnik bedzie gdzies w zamku... :/ Mozesz mniej wiecej podpowiedziec pod jakim zagadnieniem byla ta instrukcja wymiany? Potwornie mi sie muli forum, nie wiem czy tylko mi, i wynik wyszukiwania zwraca mi ok 3 minut!
Komentarz