No to z tego co słyszałem dziś m.in na CB , paraliż stolicy będziemy mieć jutro. Podobno maja być blokowane drogi dojazdowe :?
[O1] Stuki w tylnych drzwiach
Zwiń
X
-
[O1] Stuki w tylnych drzwiach
Witam
Od jakiegoś czasu np przy ruszaniu, jeździe po nierównościach lub wjeździe na chodnik lewą strona coś stuka/trzeszczy w lewych tylnych drzwiach. Efekt jakby coś sie o siebie ocierało (cięgna ?). Trochę mnie to denerwuje :evil: ponieważ poza tym w autku jest cichutko.
Miał ktoś może z czymś takim do czynienia lub ma podejrzenia jak to wyeliminować ? Psiknąć silikonem ale gdzie :?:
Pozdrawiam
Mirek
01 2002 90KM AGR
-
-
milun28, Nasmaruj zawiasy i zamek. U mnie też trzeszczy, szczególnie jak jade bardzo powoli po dużych dziurach.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
...
Stary narazie nic nie sciągaj, na początku weź wsadz kogos do tyłu i przejedzcie sie po nierównościach i wtedy otwórz drzwi jak przestanie stukać to prawdopodobnie masz luz na zamku. Musisz naciagnac zamek czyli odkręcić 2 śrubki od uchwytu na którym sie zatrzaskuje zamek i lakko pare razy puknac w niego żeby sie przesunął bardziej do wewnątrz
tylko nie za bardzo żebyś nie stracił lini auta.Jak pozniej dalej bedzie stukac powtorzyc operacje dopuki nie przestanie. i to powinno pomóc. Jeszcze jedna rada nasmaruj sobie np silikonem gumy bo one czasami też lubą trzeszczećSkoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
Skoda Octavia II 2007 2.0 TDI 140 KM Elegance
Komentarz
-
-
Nie sądzę aby to był zamek, ponieważ odgłos ma charakter jakby coś sie przesuwało (otarcie czegoś o coś) i wg mnie słychać to zaraz za środkowym słupkiem, ale to może być złudne wrażenie. Odgłos sporadyczny np podczas skrętu w lewo 90 stopni lub powolny najazd tylnym kołem na krawężnik.:? . Jak znajdę chwile to zdejmę boczek wezmę stetoskop i pobadam Okcie :twisted:
Komentarz
-
Komentarz