[O1] Stuki w tylnych drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzegorz1973
    Classic
    • 2007
    • 16

No to z tego co słyszałem dziś m.in na CB , paraliż stolicy będziemy mieć jutro. Podobno maja być blokowane drogi dojazdowe :?
  • milun28
    Drive
    • 2006
    • 47

Witam

Od jakiegoś czasu np przy ruszaniu, jeździe po nierównościach lub wjeździe na chodnik lewą strona coś stuka/trzeszczy w lewych tylnych drzwiach. Efekt jakby coś sie o siebie ocierało (cięgna ?). Trochę mnie to denerwuje :evil: ponieważ poza tym w autku jest cichutko.

Miał ktoś może z czymś takim do czynienia lub ma podejrzenia jak to wyeliminować ? Psiknąć silikonem ale gdzie :?:

Pozdrawiam
    Mirek
    01 2002 90KM AGR

Komentarz

• deespe
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1468

milun28, zdejmij tapicerkę drzwi i stuknij tu i ówdzie... powinno się wyjaśnić.... ja bym tak zrobił
      :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• splawik
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1292

milun28, Nasmaruj zawiasy i zamek. U mnie też trzeszczy, szczególnie jak jade bardzo powoli po dużych dziurach.
        A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
        AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
        O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
        -------------------------------------------------
        Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• milun28
          Drive
          • 2006
          • 47

Problem w tym że nie mogę zdjąć tej maskownicy z klamki. Walczę z tym już od jakiegoś czasu i boje sie mocniej szarpnąć :x Może czymś podważ i pójdzie. Jak znajdę co tam grzechocze to dam znać dla innych.

Komentarz

• damcyk
            Drive
            • 2007
            • 59

...

Stary narazie nic nie sciągaj, na początku weź wsadz kogos do tyłu i przejedzcie sie po nierównościach i wtedy otwórz drzwi jak przestanie stukać to prawdopodobnie masz luz na zamku. Musisz naciagnac zamek czyli odkręcić 2 śrubki od uchwytu na którym sie zatrzaskuje zamek i lakko pare razy puknac w niego żeby sie przesunął bardziej do wewnątrz
            tylko nie za bardzo żebyś nie stracił lini auta.Jak pozniej dalej bedzie stukac powtorzyc operacje dopuki nie przestanie. i to powinno pomóc. Jeszcze jedna rada nasmaruj sobie np silikonem gumy bo one czasami też lubą trzeszczeć
            Skoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
            Skoda Octavia II 2007 2.0 TDI 140 KM Elegance

Komentarz

• milun28
              Drive
              • 2006
              • 47

Nie sądzę aby to był zamek, ponieważ odgłos ma charakter jakby coś sie przesuwało (otarcie czegoś o coś) i wg mnie słychać to zaraz za środkowym słupkiem, ale to może być złudne wrażenie. Odgłos sporadyczny np podczas skrętu w lewo 90 stopni lub powolny najazd tylnym kołem na krawężnik.:? . Jak znajdę chwile to zdejmę boczek wezmę stetoskop i pobadam Okcie :twisted:

Komentarz

Pracuję...