problem z pilotem i alarmem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nuka1962
    Classic
    • 2008
    • 2

Czy ktoś miał ubezpieczenie lub szkode w Compensie lub Warcie. Różnice w cenie tych firm wahają sie za 1700 ac+oc+nw Warta i 1400 Compena pakiet ten sam znizki ac 60% oc 40% octavia 2001 stawki z 2007r. Szukam opini na temat ty firm bo oferta pzu jest mało interesujaca
    nuka1962
  • gizin
    Classic
    • 2007
    • 32

Witam,

Mam problem z pilotem do alarmu mojej octavi. Alarm mam fabryczny i pilota w kluczyku ze scyzorykiem. Do dzisiaj wszystko działało bez zarzutu, ale po przyjechaniu do pracy samochód zamknąłem i już nie mogłem go otworzyć. Myślałem że to wina baterii w pilocie i ją wymieniłem, ale to nie pomogło. Poprosiłem brata żeby mi podrzucił drugi kluczyk. Podszedłem z drugim kluczykiem i samochód dalej nie chciał się otworzyć (wyłączyć alarm) i tak w złości naciskałem ten guzik otwierania przez 5 min. i w końcu załapał. Przyjechałem do domu i sprawdzam jeszcze raz. Wszystko działa z tego kluczyka który przywiózł brat, ale ten w którym wymieniłem baterie nie działa. Samochód na niego reaguje. Bateria na sto procent jest dobra i dioda w pilocie mruga.

Czy ktoś miał takie problemy i wie jak temu zaradzić ?

Czy wymiana baterii powoduje rozkodowanie kluczyka ?

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Spróbuj zsynchronizować kluczyk, o ile dobrze pamiętam naciskasz guzik w pilocie i wkładasz kluczyk do zamka a następnie "ręcznie" kluczykiem otwierasz drzwi.
      Napewno jest w instrukcji napisane, jeśli jej nie masz to napisz, sprawdzę dokładnie w swojej. :wink:

Komentarz

• gizin
        Classic
        • 2007
        • 32

niestety nie mam instrukcji, sprawdź u siebie jeśli możesz.

[ Dodano: Wto 02 Paź, 07 09:32 ]
        synchronizacja kluczyka pomogła dzięki arci9,

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Zamieszczone przez gizin
          niestety nie mam instrukcji, sprawdź u siebie jeśli możesz.

[ Dodano: Wto 02 Paź, 07 09:32 ]
          synchronizacja kluczyka pomogła dzięki arci9,
          :wink: , zanim przeczytałem pierwsze info już sobie poradziłeś :wink:

Komentarz

Pracuję...