wasze pierwsze wrażenia po zmianie na motul'a

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez iksik2
    Pozdrowienia dla kierownika octy KR.... koloru trudnego do określenia (jakiś jasny) który o godz 19 czasu lokalnego obtrąbił mnie w Krakowie na ulicy Bora-Komorowskiego (?) Obmigałem światłami ale jeszcze raz pozdrawiam
    Beż cappucino ;-)
    Również pozdrawiam
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

witajcie.
    wiem ze ten temat jest oklepany, ale mimo wszystko prosze was o opinie na dwa tematy: pierwszy dotyczy waszych opini na temat sklepu internetowego www.motul.prv.pl bo wlasnie tam kupilem olejek motul i chce poznac wasze opinie na jego temat, a po drugie - jakie byly pierwsze wrazenia po zmianie na motula? u mnie chodzi auto ciszej ale mimo wszystko cos niecos slychac popychacze po odpaleniu zimnego silnika....
    dzieki za góry za opinie
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

motula lepiej kupować z pewnego miejsca po wymianie z mobila na motula jest faktycznie ciszej
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• uwe
        Ambiente
        • 2007
        • 120

u mnie też wydaje się być ciszej po wymianie na Motula 507.00, a poza tym w tym samym momencie zmieniłem sieć stacji z BP na SHELLA i generalnie przy tym samym stylu jazdy spalanie mi spadło o ok. 0,4 l/100km - tak więc trudno mi powiedzieć czy to z powodu oleju czy paliwa , ale cieszy. Odnośnie zakupu motula - to Intercars.
        OII COMBI 2.0 TDI

Komentarz

• aras0184
          Ambiente
          • 2007
          • 156

Witam!

Co prawda moja wypowiedź nie będzie związana z tematem, lecz z postem wyżej.
          Co do stacji BP czy SHELL (przynajmniej na terenie pólnocnej Wawki) to jedeno i to samo paliwo a dokładniej: to parę dni temu dowiedziałem się od znajomego (co na początku roku pracował na BP, a teraz na SHELLu), że paliwa są dostarczane z tej samej "rozlewni", a co ciekawsze tymi samymi cysternami do obydwu koncernów. Zdziwił się jak zobaczył tych samych kierowcówna, na SHELLu, co na BP dowożą. Miałem zamiar zmienić tankowanie z BP na SHELLa, lecz ten znajomy mi odradził, gdyż to to samo paliwo, a o ok. 10 gr droższe na SHELLu.

Skodićku
          Skoda Octavia TourSport 1.9 TDi 74 kW

CBćku
          President Harry II ASC + Midland ML-145

Komentarz

• sptom
            Rider
            • 2007
            • 351

IMHO efekt Placebo :szeroki_usmiech W poprzednim aucie zawsze zalewałem silnik Castrolem 5W40 i zawsze w tym samym miejscu i ciągle sie dziwiłem ze po wymianie silnik pracowal zdecydownie ciszej i z większa kulturą. Teraz do ASV zakupiłem oliwe Motula i za 2 tys powiem jak Octa zniosła zmiane z Mobila na Motula :szeroki_usmiech

Hymm Intercars ma ceny takie sobie ten sam olej co mój mają w cenie o prawie 50zł wyżeszej.

Odnosnie paliwa kiedyś byłem świadkiem jak z centrali Orlenu wyjeżdały po koleji cysterny Orlenu, Arala i bodaj Shella więc imho znaczek stacji sobie a paliwo i tak lejemy bodaj z dwóch koncernów :wink:
            Dostojnie do przodu by Dynosoft

Komentarz

• janusz_007
              Rider
              • 2007
              • 473

koja86, jak oceniasz ten sklep motul.prv.pl? kiepsko jest od nich? czy jaK? bo napisales ze lepiej kupowac z pewnych zródel hmmm wypowiedzcie sie na temat tego sklepu - u mnie jak na razie jest ok, moze zaplacilem wiecej, ale olej byl zalakowany i nie widac bylo aby byl otwierany wiec wydaje mi sie to pewne, a to ze kosztuje tam wiecej, to czsami lepiej zaplacic pare groszy w góre i miec pewnosc ze to jest ta oliwa ktora ma byc.

sptom, a ty gdzie swoja oliwe zakupiles? czy ktos w ogóle kupowal na motul.prv.pl?

a wiec podsumowujac: czekam na opinie odnosnie sklepu motul.prv.pl
              VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• sptom
                Rider
                • 2007
                • 351

Zamieszczone przez janusz_007
                koja86, jak oceniasz ten sklep motul.prv.pl? kiepsko jest od nich? czy jaK? bo napisales ze lepiej kupowac z pewnych zródel hmmm wypowiedzcie sie na temat tego sklepu - u mnie jak na razie jest ok, moze zaplacilem wiecej, ale olej byl zalakowany i nie widac bylo aby byl otwierany wiec wydaje mi sie to pewne, a to ze kosztuje tam wiecej, to czsami lepiej zaplacic pare groszy w góre i miec pewnosc ze to jest ta oliwa ktora ma byc.

sptom, a ty gdzie swoja oliwe zakupiles? czy ktos w ogóle kupowal na motul.prv.pl?

a wiec podsumowujac: czekam na opinie odnosnie sklepu motul.prv.pl
                Hej
                Ja kupowalem w http://www.g4.com.pl/ oglaszaja sie tez na Allegro ale wiem, ze to sprawdzona firma
                Osobiscie odbieralem u nich oleum i maja tego niezly wybor nie tylko Motula. Swoj skład i warsztat maja w podwroclwaskiej wiosce Wojkowice. Z tego co slyszalem to kolega o nicku Mammoth (bodaj?) z Wrocka handluje tez Motulem i tez mozna Go wyhaczyc na Allegro i ponoc to tez sprawdzona firma.
                Moj Olej to ori 5l kanka zrobiona we France opakowanie wyglada jak najbardziej i jak mowilem firma wg.moich zrodel jest jak najbardziej godna zaufania

Pozdroowka
                Dostojnie do przodu by Dynosoft

Komentarz

Pracuję...