hmm... drogo biorac pod uwage ze skoda ma teraz promocje na serwis klimy i wszystko kosztuje 200zł brutto (moze bez filtra przeciwpyłkowego)
Zaciek na podsufitce.
Zwiń
X
-
Jest też taka opcja ( szczególnie w samochodach bez klimy ), że przy większej wilgotności powietrza i spadkach temperatur ( okres jesień - zima ) wilgoć kondensuje się na blasze dachu wewnatrz samochodu i spływa potem zgodnie z wyprofilowaniem dachu w stronę słupków. Przyczyną często jest to, że tkanina wygłuszajaca podsufitki nie styka się z blachą dachu.
Miałem podobny przypadek w mojej Cordobie. Sprawdzałem "naocznie" i "namacalnie" poprzez odchylenie podsufitki, jak tam wygląda wygłuszenie i co można tam poprawić ( planowałem wyklejenie dachu matami bitumicznymi ), niestety wszystko się przeciągnęło i zrobiłem to prawie rok później. Przez ten czas na brzegach podsufitki pojawiły się zacieki ( tak jakby ktoś ją zdjął i zamoczył brzegi w wodzie ) i jedyną tego przyczyną mogła być kondensacja bo nie było żadnych przecieków przy szybach czy spawach.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz