niektórzy ubezpieczyciele żądają kompletu oryginalnych kluczy
[O1] Regulacja swiatel
Zwiń
X
-
[O1] Regulacja swiatel
Heyka wiem ze i tak mnie zamordujecie za ten temat no ale trudno :P moze uzyskam odpowiedz w prost.
W mojej octavce nie dziala silniczek regulacji swiatel hmmm i nawet nie wiem czy mam te silniczki i mam prosbe mogli byscie powiedziec/pokazac w ktorym miejscu one sa ? I nie znam powodu niedzialania regulacji i jak powinno chodzic to pokretelko od regulacji takimi przeskokami czy plynnie ?
-
-
no to w sobote albo jutro dokladnie przyjze sie jeszcze tam :< dziekuje za pomoc jak cos to napisze w niedziele bo dopiero bede mial dostep do internetu :>
[ Dodano: Pią 05 Paź, 07 16:26 ]
Oki no to znalazlem w koncu te silniczki a nie widzialem ich bo byly za zaslepka ;pi jendnak mam silniczki :P ale nie mialem teraz zabardzo czasu i warunkow zeby je posprawdzac wiec w niedziele prawdopodobnie sprawdze moze cos mi sie uda zdzialac :P
Komentarz
-
-
ViRuE, Z tego co wiem, to padające silniczki reflektorów w O1 to standard. Mnie jeden też padł, niestety nie da się naprawić (temat wiele razy wałkowany) Na allegro kupiłem inny (używany) za 25 PLN. Innej metody naprawczej nie ma.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Od siebie dodam że warto wyczyścić od srodka klosze lamp . Po wyczyszczeniu nareszcie widać gdzie sie jedzie 8)Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroWiecman, woda i plynem do mycia naczyn, mozna hardkorowo, woda + szpirytus
Ja tak sobie chciałem kierunki przemyć bo mi się przykurzone wydawały
(niech mi ręce uschną za te pomysły )
no i wlałem delikatnie denaturatu wg. starej szkoły (kiedyś się tak myło reflektory metalowe i nie było zacieków)
i do póki denat nie zaczął wysychać było OK ale potem się zmatowiły...
skończyło się tym że się w...m, odkleiłem szybki i zaczęłem polerować, oczywiście cały odblask (sreberko) zostało na szmatce
Koniec końców kupiłem na Alle nowe kierunki.
A co![O1 - 2.0 AQY silver ]
[SII - 2.0 CFFB pacific blau]
Komentarz
-
-
U mnie regulacja swiatel nie dzialala a powod byl bardzo prosty, w silniczkach 'dinksy' wypadly z prowadnic, po rozebraniu silniczka od razu widac o co chodzi, wystarczy nalozyc ow 'dinks' pod metalowa czesc i sprawdzic czy przy ruszaniu plastikowa raczka sie wysuwa lub chowa...
czas dojscia do tego jak to dziala ~30min
czas naprawy ~1min
Pozdrawiam
RT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wiecmana nie bedzie zaciekow ... tzn tych plam z wody :?:
Ja to zrobilem tak ze wymontowałem same klosze lamp ( samo szklo , poprzez wyjęcie spinek ). Po zdjęciu okazalo się ze w środku byla czarna mgła . Do czyszczenie polecam coś do mycia okien lub szyb samochodowych . Troszke nie qumam ludzi, którzy placą duża kase za żarówki +70 itp. a mają klosze zawalone syfem . Czyszczenia odblysników zbytnio nie polecam , bo trzeba to robić bardzo delikatnie ( ale daje jeszcze ciekawsze efekty) Koszt czyszczenia 0 zl potrzebny czas około 40 minut.
Sorki za wpis nie na temat ale może komuś się przyda .. :|
[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 19:47 ]
Knedle pokazaly co i jak :
Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz