[O1] zderzak tył

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tank102
    Drive
    • 2008
    • 63

[O1] zderzak tył

dzieki wszystkim
    NEOrADEk, masz wspanialego syna :!: moje gratulacje :szeroki_usmiech
    Diesel, diesel uber alle!
  • chimek11
    Rider
    • 2007
    • 482

[O1] zderzak tył

czy ktos z szanownych forumowiczow jest w stanie mi wskazac ktore sruby nalezy odkrecic w zderzaku tylnym w octavii przed liftem.
    odkrecilem juz wszystkie sruby pod lampami i ta malą listewka pod klapą ale jeszcze trzyma.
    posiadam liftbacka.

pozdr.

Komentarz

• szpal
      Drive
      • 2005
      • 88

Z tyłu pod tą osłonką pod klapą, pod lampami (pod tą osłaniającą listwą), wewnątrz bagażnika z jednej i drugiej strony po dwie(zderzak jest przykręcony do błotników), oraz do zderzaka są przykręcone nadkola.
      Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3778
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

chimek11, Zderzak tylny jest mocowany w górnej części sześcioma śrubami. Z tych sześciu śrub, dwie skrajne mocują jednocześnie nadstawki zderzaka (te pod lampami). Pozostałe cztery śruby są zasłonięte listwą ochronną (listwa plastikowa lakierowana widoczna nad zderzakiem-przy jego górnej krawędzi, po otwarciu pokrywy bagażnika. Na bokach zderzaka są w specjalnych przetłoczeniach umieszczone stalowe płaskowniki z przyspawanymi nakrętkami (na kazdym płaskowniku dwie nakrętki). Śruby w te nakrętki są wkręcane od strony bagażnika. Dolna krawędz zderzaka jest mocowana pięcioma śrubami, które mają łby zintegrowane z podkładką i są wkręcane w specjalne wkładki z tworzywa sztucznego (dolna krawędz zderzaka-śruby wkręcane od dołu). Są także śruby mocujące zderzak pod listwą ochronną na zderzaku, którą trzeba zdemontować podwazając ją.
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• chimek11
          Rider
          • 2007
          • 482

dzieki za odpowiedz

bardzo pomogło - uporalem sie ze zderzakiem

pozdr.

Komentarz

• amigo
            Drive
            • 2008
            • 48

ma ktos moze jakies fotki umiejscowienia tych srubek w O1 combi? Musze go tylko ustawic,bo poprzedni wlasciciel probowal przesunac slupek prawa strona i z lewej podnioslo tak,ze przy otwieraniu klapa trze o zderzak.Lakieru juz tam nie mam,a jeczcze troche,to z ocynku tez nic nie bedzie

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Trzeba otworzyc bagaznik otworzyc kieszenie boczkow i tam na dole sa dwie sruby na strone ktore trzymaja zderzak + jedna jest pod lampa. Najlepiej zdjac czarna listwe przed tym, bo te srubki nie dadza sie poluzowac i beda krecic sie dookoła. Wtedy mozna obnizyc.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• amigo
                Drive
                • 2008
                • 48

Najlepiej zdjac czarna listwe przed tym, bo te srubki nie dadza sie poluzowac i beda krecic sie dookoła.
                Mozna przy zdejmowaniu tej listwy cos pourywac lub zdeformowac i z ktorego miejsca najlepiej zaczac? Drewnianych raczek nie mam,ale za to ogromna awersje,do wszystkich plastikow i gumek ozdobnych :evil:

P.S.
                Moze mi ktos wyjasnic jak dodawac punkty za pomoc,bo pare osob juz mi pomoglo,ja jestem widocznie zbyt tepy,by to rozgryzc :hacker

[ Dodano: Sob 26 Kwi, 08 13:02 ]
                Nia tylko punkty,cytowania tez nie zalapalem

Komentarz

• Janinho
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 390
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

amigo, punkty może dać tylko osoba, która stworzyła wątek a cytowanie jest w prawej górnej części każdego posta
                  >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

• amigo
                    Drive
                    • 2008
                    • 48

Zamieszczone przez Janinho
                    punkty może dać tylko osoba, która stworzyła wątek
                    dobrze poogladac,to i nawet cytowanie selektywne sie znajdzie .To troche niesprawiedliwe,czuje sie jak sep.W paru paru watkach znalazlem to,co mi pomoglo,a tworzacemu niestety nie. ...a administracja glosno krzyczy,by nie tworzyc nowych,wiec tym razem podpialem sie kombiakiem pod lifbacka i ...administrator Maicroft stracil punkt :lol:

Komentarz

Pracuję...