Witam. Przeszukałem szukaczką i nigdzie nie znalazłem. Od dziś rano moja octavka dziwnie się zachowuje. Silnik 1.6l 75KM. Rano normalnie odpałiła a po przejechaniu kilku kilometrów gdy się zatrzymałem obroty zaczęły pływać od 700-800obr/min w dół aż prawie do zgaśnięcia silnika. Po wystygnięciu silnika próbowałem odpalić i bez naciśnięcia na pedał gazu nie chce się uruchomić. Silnik nadal pracuje nierówno. Próbowałem ją przegonić na bezpiecznej drodze z prędkościami do140-150km/godz i dalej to samo. Jaka może być przyczyna? Czy to może przepustnica. Przebieg 141 tys.
objawy mialem takie same.kupilem spray do czyszczenia przepustnicy i przy wymianie filtra zawsze przeczyszczam koles na warsztacie tak mi pierwszy raz zrobil ale o adoptowaniu nie bylo mowy.mam pytanie na czym polega adoptowanie przepustnicy?
Przepustnica jeszcze nie była czyszczona przeze mnie, może poprzedni właściciel to robił. Rozkręcę i zobaczę w jakim jest stanie. Na pewno wyczyszczę i zobaczę jak się będzie zachowywać. Jeśli to nie pomoże to wymiana, tylko to spory koszt. Może macie jakieś doświadczenia z chińskimi podróbkami czy warto to kupować. Oryginał kosztuje ponad TYSIAKA a chińska o połowę taniej.
[ Dodano: Sro 10 Paź, 07 21:22 ]
Dzisiaj wymieniłem przepustnicę na nową bo mechanik powiedział że moja nadaje się tylko na złom. Na razie jest wszystko dobrze. Pewność na 100% że to była wina mojej przepustnicy będę miał jutro rano jak będę uruchamiał. Piszę o braku pewności z tego powodu ponieważ przy adaptacji VAG-iem za pierwszym razem wyskoczyły jakieś błędy i mechanior też był zdziwiony bo pierwszy raz miał taki przypadek. Po ponownej adaptacji na razie okey.
[ Dodano: Czw 11 Paź, 07 12:42 ]
Dziś rano autko odpaliło bez problemów. Po wymianie przepustnicy wszystko w porządku.
Komentarz