Dziwne odgłosy.....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gustaw78
    Ambiente
    • 2008
    • 182
    • Octavia III (5E3)
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Dziwne odgłosy.....

Zamieszczone przez zgucio
    według mnie to zawory
    Chyba masz na mysli wtryski, a nie zawory?
    OCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
  • opsia
    Ambiente
    • 2007
    • 189

Dziwne odgłosy.....

Mam Octavie GLX z 98 r.Przejechane 147000km. Od pewnego czasu mam dziwne odgłosy w zakresie 3000 obr/m...tzn przy rozpędzaniu auta z 1 na 2, z 2 na3 itd, właśnie gdy dochodzi do 3000obr, następuje z prawej strony z przodu to słychać, takie jakby "sapnięcie" czy otarcie.....trwa to chwileczkę, zaraz zanika i znowu jak zmieniam bieg i się rozpędzam to znowu słychać....Jestem umówiony z mechanikiem na poniedziałek...ale może jakieś sugestie z waszej strony....Z góry dzięki!!!!!

[ Dodano: Nie 07 Paź, 07 12:34 ]
    Nikt nie zna odpowiedzi????

[ Dodano: Pon 08 Paź, 07 18:27 ]
    No więc byłem u mechanika...powiedział, że to pewnie katalizator zanieczyszczony...ponieważ on tego nie robi, pojechałem do faceta, co wymienia tłumiki, katalizatory......okazało się, że mówi.........że to nie katalizator???????????...............To już nie wiem co.......Może jechać do ASO.......a może jednak ktoś miał takie objawy i wie o co chodzi..........

[ Dodano: Pon 08 Paź, 07 18:28 ]
    No więc byłem u mechanika...powiedział, że to pewnie katalizator zanieczyszczony...ponieważ on tego nie robi, pojechałem do faceta, co wymienia tłumiki, katalizatory......okazało się, że mówi.........że to nie katalizator???????????...............To już nie wiem co.......Może jechać do ASO.......a może jednak ktoś miał takie objawy i wie o co chodzi..........
    Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

Pracuję...