[O2] Problemy z szybami & dobry serwis w LUBLINIE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Remek Szczecin
    Drive
    • 2008
    • 54

MisiekWAW, jakies 0,5 roku temu mialem 3 dniowe szkolenie z niego w Microsofcie - wtedy byla Beta2 lub Beta3 - sporo pozmieniali w porowaniu z 2003server
    ale zastanawia mnie jak bedzie wspolpracowal z 2003...

ps: w ciagu 0,5 roku bede musial zrobic z niego certyfikat... cienko to widze :?

ps:
    potwierdzam to co powiedzial krzynol - ma sporo wspolnego z Vista
    Remek ze Szczecina
  • Tabel
    Rider
    • 2007
    • 312
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam wszystkich. W lipcu kupiłem nową Octavie II Ambiente. Po kilku tygodniach zaczęła mi zgrzytać przy opuszczaniu i podnoszeniu szyba kierowcy. Potem szyba pasazera w rpzednich drzwiach. Pojechałem do serwisu, pan stwierdził że w Octaviach tak się zdarza nieraz i trzeba "przesmarować". Siedziałem w serwisie 3 godziny, odebrałem samochod a szyby zgrzytają jeszcze gorzej niz przed naprawą. Pan stwierdził że trzeba wymienić całe mechanizmy. Troche to mnie zdziwilo bo samochod ma ledwo co 1700 km i juz wymiana:/ Wczoraj wymienili mi te mechanizmy ale jak zwykle cos spie...Nie podpieli czegos i drzwi sie nie zamykaly, rozkodowali alarm itp. Teraz mam tak ze szyba kierowcy nie opuszcza mi sie do samego dolu tylko lekko wystaje ponad uszczelke i trzeba drugi raz nacisnac zeby schowała się do konca. Panowie w serwisie nie wiedza co jest, musze skontaktować się z centralą. Twierdzą ze to wina kodowania albo przelacznikow ale nie sa pewni. Juz mnie troche wqr... taka partanina. Zaluje ze wogole pojechalem do tego serwisu:/
    ŚKODA 120 L z 1977 roku.
    ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.

Komentarz

• rezon
      RS
      • 2006
      • 1894
      • Volvo
      • AKL 1.6 MPI 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Po wymianie podnośnika w O1 elektryk ustawiał mi położenia krańcowe, czyli kiedy ma się wyłączać bez uderzania o zderzaki. Popaprańcy u Ciebie chyba po prostu nie wiedzą o tym. Mnie piszczały przednie szyby, później tylne, ale od kilku miesięcy po wizycie w rzeszowskim ASO mam spokój z szybami, chociaż miałem okazję ich odwiedzać w sprawie przeglądów QG1

Komentarz

• Tabel
        Rider
        • 2007
        • 312
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

No właśnie panowie w serwisie mówili że nie ma czegoś takiego jak położenie krańcowe w O2. Bylo takie cos w fabii i O1. Twierdza że to wina jakiegoś przełącznika który maja mi wymienic w piątek. Dodatkowo zle zlozyli mi boczek drzwi, odstaje i cos jarmoli. Jestem juz strasznie tym zdenerwowany:/ Mam nadzieje ze w piatek zakonczy sie moja "walka" z tym serwisem. Dobrze ze w miescie mam drugi, który jak sie dowiedziałem jest lepszy. Mam nadzieje ze nie bede sie musiał predko o tym przekonywac.

Czy ktoś z Lublina mogłby polecić jakiś serwis porzadny i wypowiedziec sie na temat tego u Damelczyka?
        ŚKODA 120 L z 1977 roku.

Komentarz

• bubuDE
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 763
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Czy Twoj dotychczasowy Serwis to Zagiel obok OBI?
          PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Tabel
            Rider
            • 2007
            • 312
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Tak, dokladnie tam.
            ŚKODA 120 L z 1977 roku.

Komentarz

• bubuDE
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 763
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Stoluje sie u nich od 5-ciu lat (3l.Fabia, 2l.Octa). Byc moze gdzie indziej sa wieksze przekrety niz tam i dlatego nie zmieniam. Najwazniejsza zasada: nim cos podpiszesz-przeczytaj rachunek. Musialbym opisac Ci pojedyncze sytuacje bo ogolnie gadac to nic to.

[ Dodano: Czw 18 Paź, 07 19:59 ]
              Przy szybach nic nie poprawialem- nie pomoge.
              PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

Pracuję...