Reflektor przedni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pixxie
    Classic
    • 2008
    • 2

Reflektor przedni

Zamieszczone przez koja86
    Punkt zbiorczy jest za licznikiem i po prawej stronie pod schowkiem .
    Ale ory wiązka ma masę poprowadzoną już.
    pewnie z tego skorzystam :szeroki_usmiech
  • jacek_aug
    Classic
    • 2007
    • 2

Reflektor przedni

Witam!
    W mojej skodzie można regulować wysokość reflektorów i mam taki problem, że jeden reflektor mi nie chodzi. Chciałbym sie dowiedzieć czy to jest naprawialne czy trzeba zmieniać cały reflektor, podrawiam jacek
    jacek

Komentarz

• Geralt
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 589

stary wpierw dokladnie sprawdz wiazki elektryczne - szczegolnie ta dochodzaca do sterowania silniczkiem - moze sie poluzowala lub skorodowala - najlepiej wez voltomierz i popros kogos aby pokrecil "potencjometrem" a sam sprawdz czy dochodzi napiecie...przynajmniej ja bym zaczal od tego
      pozdrawiam
      Adam W.

Komentarz

a później wymienił silniczek i po temacie jak cos nie tak, wieć zacznij od najprostszych czynności.

Komentarz

• Babka_Kiepska
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 315

Miałem to samo i z racji chwilowego nie domagania fora (ładuje się bardzo wolno), nie podam Ci linka do tego tematu, ale zapewniam że jest on tutaj już rozwinięty.
          U mnie pomogło zdemontowanie lampy, wyciągnięcie silniczka i delikatne dogięcie ślizgu oporowego, który jest odpowiedzialny za pozycjonowanie lampy.
          Robota na ok.1 - 1,5 godzinki i zaoszczędzone 130-150 zł (ASO) za kpl. silniczek.
          Nie jest to trudne, a spróbować zawsze warto, oczywiście po uprzednim sprawdzeniu czy jest napięcie tak jak sugerował Geralt.
          Powodzenia

Ufff ... udało mi się tylko tyle znaleźć, ale i to może w czymś Ci pomoże:

Oraz w razie braku możliwości zreanimowania padniętego:

O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

• adlerek
            Classic
            • 2007
            • 3

witam, a czy ktoś może mi powiiedzieć jak zdemontować prawy reflektor w octavce 2001, jak to się robi, toś to robił, muszę wymienić cały reflektor

Komentarz

• b-bar01
              Elegance
              • 2007
              • 985
              • Octavia I (1U2)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

adlerek,
              odpinasz kable
              odkręcasz mały wkręt ,ten blisko błotnika.
              wyciągasz do przodu lampę kierunkowskazu i wyciągasz żarówkę(bagnet)
              w dziurze po kierunku, na dole widać jeden wkręt(gwiazdka>torx) od reflektora.
              odkręcasz wszystkie śruby w koło reflektora torkxem.
              wyciągasz do przodu reflektor (czasami trzeba go przechylić pod kątem )
              było o tym, wystarszy użyć "szukaj"
              pzdr.
              *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

Pracuję...