MiKruS, no więc jeszcze nie trafiłem na moment, że się nie otwiera, ale skoro sobie zapisało taki błąd to pewnie tak jest :szeroki_usmiech
[O1] Problemy z odpalaniem 1,6 AKL
Zwiń
X
-
[O1] Problemy z odpalaniem 1,6 AKL
Problem z odpalaniem po paru godzinnym postoju np. rano odpala za 3 razem i chodzi jak zloto tylko przez chwile za samochodem czuc nieprzelalone paliwo...i jak podtoi z 6 godz. to znowu powtarza sie to samo ze nie chce... Silnik jest to 1,6 AKL i ma juz troche przejechane bo 260,000 ale dotychczas zapalal bez zadnego problemu....
Co to moze byc za przyczyna ???maybach20
-
-
czy to aby nie rozrusznik? ponoć w AKL rozrusznik jest słabym punktem. u mnie już dwa lata krzyczą, że trzeba wymienić. rzeczywiście, jak jest chłodniej potrafi dopiero za trzecim razem odpalić, równiez po dłuższym postoju, ale to nie jest reguła, bo nieraz tygodniami chodzi bez zarzutu. co do smrodu, mam to samo, tylko, że ja mieszkam w chorwacji, a tu paliwo nie spełnia żadnych norm. na zimnym silniku smród nie do wytrzymania (juz myślałem, że lambda, że za dużo paliwa pcha, że katalizator etc), ale zauważyłem coś ciekawego: jak tankuję paliwo węgierskie to smród jest znacznie mniejszy, natomiast w Polsce żadnego zapachu. może to więc sprawa paliwa?
cóż, takie dywagacje laika, może jednak coś w nich jest i dla Ciebie.
pozdrawiamEvery man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maybach20tez moze byc opcja ze to jednak rozrusznikZamieszczone przez Geralt2. Kiedy ostatnio wymieniales swiece, przewody itp?
Komentarz
-
Komentarz