Od golfa 4 i passata B5 (nie których wersji) przełącznik świateł jest ten sam co w octavii. Ale musisz zwrócić uwagę na to czy masz dwa przeciwmgielne (przednie i tylne) i czy masz w przełączniku obecnie zainstalowanym regulację natężenia podświetlenia zegarów. Poza tym bezpieczniej będzie jak poprostu napiszesz do gościa żeby ci podał numer części to będziesz mógł określić czy pasuje (chociaż orłem w tych sprawach nie jestem ). Poza tym ostatnio też szukałem takiego przełącznika i znalazłem w sklepie za 160zł oryginał nowy. Różnica nie duża a na pewno będzie pasowało
jesli auto po lifcie to regulacje podswietlenia zegarow bez znaczenia , tylez ze ten swieci na czerwono a skodowski na zielono - chyba ze robisz mod kolorow
Rozebrać przełącznik to nie problem . Prosta sprawa, wyciągasz czerwone diody ze swojego starego przełącznika i wstawiasz w miejsce zielonych w nowym, robota prosta jeśli potrafisz trzymać lutownice
RomanS, Nie koniecznie Czesc Octavi kiedys przed liftem miala czerwone podswietlenie. Mam w domu przelacznik z Passata i podswietlenie ma zielone. Tyle ze to wersja tylko dla przeciwmgielnej z tylu.
A ten z allegro powinien pasowac do Octy bez problemu. Ten z Passata do mnie pasuje, tyle tylko ze jak wlacze przeciwmgielna z tylu wg wlacznika to swieci mi przod i tyl naraz, mimo ze przodu ma nie obslugiwac :szeroki_usmiech
RomanS, Nie koniecznie Czesc Octavi kiedys przed liftem miala czerwone podswietlenie. Mam w domu przelacznik z Passata i podswietlenie ma zielone. Tyle ze to wersja tylko dla przeciwmgielnej z tylu.
No wiem, że stare Passaty B5 miały zielone podświetlenie. Ale tu w tresci aukcji jest wyraźnie napisane, że ma podświetlenie czerwone.
Więc co to za rada aby wstawić do niego czerwone w miejsce zielonych, skoro czerwone już są na "dzień dobry" ?
Komentarz