CB Alan 101 problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Janusz
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 598

CB Alan 101 problem

Hejka - ja zarezerwowalem dopiero dzis miejsca w Trzech Koronach. Zwlekałem tyle, bo mama kolezanki, ktora miala z nami jechac miala operację i nie wiedzieli co sie bedzie dzialo...
    No i niestety na 99% nie pojadą...

Wiec oni wypadają, a ja z Patrycją i dzieciakami jestesmy niezaleznie od pogody (byle zdrowie było - tfu, tfu).

Poproszę rowniez ten catering dla dwóch osób.

BTW: W Trzech Koronach nie chcieli ode mnie zaliczki.

[ Dodano: Pią 01 Lut, 08 15:20 ]
    1. krzynol catering 2x, transport 0x
    2. hmmoctavia catering 2x, transport 2x
    3. Paulina catering 2x, transport 0x
    4. nico21 catering 2x, transport 2x
    5. Nazir catering 2x, transport 2x
    6. JanuszSz-catering x 2,transport x2
    7. Purchawa catering x 4,transport x4
    8. koja86 catering 2x, transport x2
    9. lukaszrys catering 2x, transport x2
    10.mirek_mazury catering(x1), transport x1
    11.ArekBinek cataring x2 , transport x2
    12 macieks catering x4, transport x4
    13.aisa27 catering x2,transport x0
    14. MiKruS catering x2, transport x0
  • wolt77
    Drive
    • 2006
    • 77

CB Alan 101 problem

Witam,

Mam problem z CB. Kupiłem Alana 101 i jakąś najprostszą antenę. Sprzedający wszystko posprawdzał tzn. zakłócenia, ustawił antenę itp. Zestawik działał bez zarzutu. Dnia następnego podłączam radyjko, włącza się ale cisza. Okazało się, że wbudowany głośnik działa bardzo cicho, a kręcenie gałką głośności nic nie pomaga. Pojechałem do sklepu, człowiek który to prowadzi rozkręcił radyjko coś tam polutował przy gnieździe mikrofonu i było ok. Do dnia następnego – znów to samo, pojechałem do niego wymienił mi radyjko na inne. W sobotę działało, w niedzielę też, dziś już nie - to samo co wcześniej. Czy ktoś z was miał już taki problem? Zastanawiam się już czy to przypadkiem nie wina mojej Czeszki – problemy z zasilaniem czy coś? – nie wiem. Jak macie jakieś pomysły to proszę o pomoc. Po pracy podjadę jeszcze do kumpla, który ma też takie radyjko i sprawdzę czy w Toyocie będzie działać moje, ale już powoli zaczynam mieć dość przygody z CB.

Octavia 1.8, benzyna, 1999, SLX

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zawsze można sprawdzić napięcie zasilania na zaciskach CB. Przynajmniej wyeliminujesz usterki ze strony zasilania.
      Przyjrzał bym się i instalacji antenowej, zwłaszcza wtyczce. Jeśli antena nie kontaktuje gdzieś na kablu, w radiu będziesz miał ciszę. Może z tego powodu palisz końcówkę mocy i później coś przywiera w radiu.
      Korekta połączeń przy wtyczce od mikrofonu mogła być przypadkowa w poprzednim egzemplarzu.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

Pracuję...