hmmmmmmmm, no comment, pamietajcie ze każdy z nas ma takie chwile, brak czasu i tyle, z tego co wiem jest wolny rynek jak ktoś tu ostatnio mówił...........znam kilka Octavi robionych nie w MT a równie ładnie zapinają.......Pozdro i wiecej cierpliwości Panowie I Panie
TDi ma prawo brac olej czy nie?
Zwiń
X
-
TDi ma prawo brac olej czy nie?
Witam
ostatnio w mojej Octavce TDI 90 KM sprawdzilem stan oleju.....(przebieg 22 000 km), jak wiadomo po 15 000 byl przeglad gwarancyjny (zmiana oileju itd.). Zauwazylem , ze bagnecik wskazuje zbyt malo. Bagnecik jest umoczony do dolnego (pierwszego)zgiecia. Zadzwonilem dzis do ASo w Zielonej Gorze z zapytaniem czy to norma.....oczywiscie uzyskalem odpowiedz ze tak. A co sadza inni octavianie?
Oskarczarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
-
-
AWARIA!
U mnie w zimie zaraz po wymianie na 15kkm ciągnął jak powalony, że dolałem 0,5l po 3kkm przejechanych, a teraz tzn. przy 22kkm sie ustabilizowalo.
Komentarz
-
Re: TDi ma prawo brac olej czy nie?
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez oskarA co sadza inni octavianie?
Temat byl poruszany kilkakrotnieczarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPodpowiem Ci, ze nie masz sie czym martwic - takie zuzycie jest dopuszczalne.
Sprawdzales czy na przegladzie wlali prawidlowo olej ,czy nie bylo go za malo ?
PS. dolej oleju :!: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
AWARIA!
Zamieszczone przez oskarWitam
ostatnio w mojej Octavce TDI 90 KM sprawdzilem stan oleju.....(przebieg 22 000 km), jak wiadomo po 15 000 byl przeglad gwarancyjny (zmiana oileju itd.). Zauwazylem , ze bagnecik wskazuje zbyt malo. Bagnecik jest umoczony do dolnego (pierwszego)zgiecia. Zadzwonilem dzis do ASo w Zielonej Gorze z zapytaniem czy to norma.....oczywiscie uzyskalem odpowiedz ze tak. A co sadza inni octavianie?
Oskar
Komentarz
-
Hmmm nie sprawdzalem po wizycie w ASO czy poziom jest wlasciwy. Powinienem niby, ale liczylem , ze nie musze tego robic (choc mialem wczesniej doswiadczenie ASO Fiata). W koncu oddaje auto do ASO. Po wizycie u jednego dentysty nikt z nas nie leci do drugiego aby sprawdzil czy ten pierwszy to nie partacz itp. Doleje ..odzaluje te 5 dych na litrowa flaszke Mobila 0W40 i bede teraz to obserwowal.
Oskarczarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oskarDoleje ..odzaluje te 5 dych na litrowa flaszke Mobila 0W40 i bede teraz to obserwowal.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcindMoja tez jeszcze nic nie wziela, ale rzeczywiscie fachowcy (moj brat jest zawodowym kierowca i ma octavke automat-a) twierdzi ze to norma ze diesel troche wezmie oleju.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcindMoja tez jeszcze nic nie wziela, ale rzeczywiscie fachowcy (moj brat jest zawodowym kierowca i ma octavke automat-a) twierdzi ze to norma ze diesel troche wezmie oleju.
Olej - Mobil1, 0W40 TurboDieselJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Witam
zadam szybkie pytanie w temacie zuzycia oleju w warunkach miejskich(W-WA) a mianowicie przez 15 kkm (od 30kkm do 45kkm przebiegu) musialem w sumie dolac troche ponad 2l oleju. Teraz jest zalana Castrolem slx longlife III przez panow z serwisu. Po przegladzie sprawdzalem bylo max. Czy jest to powod do zastanowienia czy jeszcze mozna to uznac za granice rozsadku???? Musze sie przyznac ze zdaza sie czesto ze przegonie gruzlika siedzacego pod maska, czy to dlatego?????
z Gory dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz