sterowanie lusterek-pomocy!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotrcsmj
    Classic
    • 2008
    • 15

1. nico21 + asia
    2. paf + Ania
    3. behemot +....hm...zobaczymy
    4.Paulina ale to pod duzym znakiem zapytania
    5.koja86 no nie ma innej możliwości aby nie być
    6.kuba0809 + Iza
    7. Leafy - jak znowu nie zapomni
    Octavia II Elegance-lipiec 2008
  • maru123
    Drive
    • 2007
    • 54

mama 01 laurin&klement 99'. urwał mi się ten dzyndzelek od sterowania lusterkami czy mogę zamiast tego na foto2 zamontować ten z foto nr 1(na górze)? bedzie działał?
    Załączone pliki
    LAURIN & KLEMENT 99' 1.8T 20V

Komentarz

• Hunter
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1655

maru123, widzę, że na oryginalnym w pozycji środkowej masz L+R, a w tym poniżej jest w tej pozycji podgrzewanie lusterek, więc może nie spasować. Ja miałem też podobny problem, ale nie miałem podgrzewania na środkowym ustawieniu tylko 0. Kupiłem taki jak na dolnej fotce i śmiga. Najlepiej byłoby zobaczyć rozmieszczenie pinów w kostce od spodu i porównać czy u Ciebie są tak samo rozmieszczone. Chociaż z drugiej strony w środku moga być kable inaczej przylutowane :? Może weź wyciąg tą resztkę, która została z regulatora i rzuć okiem na nr części - powinien być wytłoczony od spodu. Wtedy poszukaj na necie w katalogu części jakiegoś sklepu i sprawdź czy to to samo. Nie zaszkodzi jeszcze przedzwonić i upewnić się czy są takie same oznaczenia. Stracisz może trochę czasu i kilka groszy, ale upewnisz się, że to jest to co ma być. Możesz też zaglądnąć do Salonu Skody, choć wiem, że może być drogo. Jak się zapytałem to mi krzyknął koleś 130 pln, na alledrogo widziałem za 60-70 pln + koszt przesyłki, a w sklepie motoryzacyjnym zamówiłem i mi to ściągnęli - zapłaciłem 36 pln

Pozdrawiam

P.S. I jeszcze jedna uwaga... Zamiennik może Ci wystawać około 1 mm poza linię tapicerki
      ...nie ma to jak Octavia :drive:
      >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

Dzialac nie bedzie, ale ja np. przelozylem dzwignie z nowego do starego :szeroki_usmiech

Komentarz

• Hunter
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1655

to też jest rozwiązanie tylko trzeba delikatnie otworzyć, bo mnie kilka rzeczy wypadło ze środka
          ...nie ma to jak Octavia :drive:
          >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• maru123
            Drive
            • 2007
            • 54

dzięki chłopaki kurcze jak to dobrze że ktoś wpadł na tak genialny pomysł i założył to forum octavii
            LAURIN & KLEMENT 99' 1.8T 20V

Komentarz

• wasyl900
              Drive
              • 2007
              • 50

Uwaga przy rozbieraniu tego sterownika,trzeba równo wyciągać bo w innym przpadku urywają się diody oswietlajace.Ja swój zregenerowałem srubą na gorąco i wlutowałem nowe zielone diody po tamte się urwały.

Komentarz

• aciu
                Rider
                • 2005
                • 685

poczytajcie jak to jest ze sterownikami do lusterek tutaj

Komentarz

Pracuję...