MisiekWAW dobrze prawi ja też pocinam na 205 i jest ok
Brak kontrolki otwartych drzwi [O1]
Zwiń
X
-
dariuspolo, Podłączę się do pytania. Bo moja octa też nie pokazuje żadnej kontrolki niezamkniętych drzwi. Mam 2001 Elegance kombi po lifcie. I jeżeli powinna coś pokazywać, to jak to włączyć? I czy mogę to sam zrobić VAG-iem?Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
ok zaczynam działać
[ Dodano: Sro 24 Paź, 07 17:20 ]
dariuspolo, napisane mam tak
wszedłem w 17 wskażniki - 07 - kodowanie - software 03122
wyposażenie to co mi sie pokazuje na szafie to:
kontrolka okładzin hamulca ,
niezapiętych pasów,
poduszek powietrznych (2 szt mam),
abs, asr,
immo,
oleju 2x, ładowanie, świece żar.. , ręczny, paliwa
i to wszystko co mi sie na szafie pokazuje
a można tak zrobić żeby zakodować wszystkie mimo braku jakiegoś czujnika, najwyżej się kontrolka na szafie nie pojawi.
Komentarz
-
-
dariuspolo,
1. co powiesz na temat 00101 ? (wer joy - fabia)
można uaktywnic kontrolke pasów (ale tylko na zasadzie że ze wszystkich kontrolek gasnie ostatnia bez zadnego dźwięku- bo nie ma czujników zapiętych pasów)
*okładziny hamulcowe (pomimo ich braku, świeci się non stop i towarzyszy pisk przy zapłonie)
2. Kolejna kwestia bardzo nurtująca to co musi być żeby była kontrolka otwartych drzwi ?
wyposazenie to comfort/fresh+ (tak to nie jest O1 to jest Fabia)
-jest centralny zamek
-alarm (ale nie w kluczyku- jednakże skodowski na pilota z 1 guzikiem)
-są el szyby (jest też domykanie przy włączniu alarmu)
czego nie ma w drzwiach to tylko el lusterek, a w szafie nie ma diody od otwartych drzwi.
i teraz czy wystarczy wlutować brakującą diodę i aktywować funkcję otw drzwi ? czy coś musi być jeszcze ? albo może wiesz który pin w zielonej kostce zegarów jest odpowiedzialny za kontrolkę otwartych drzwi ?!
dodam jeszcze że na którymś z kanałów w vagcomie pokazuje door close/open.
3. jak włączyć funkcję domykania szyb ? (mam ją ale nie znam procedury)
dz
Komentarz
-
-
dariuspolo, Widzę, że wątek ożył.
Sprawdziłem w mojej O1 to kodowanie i wyszło 06102. A wyposażenie? Chodzi o wszystkie kontrolki jakie się zapalają po przekręceniu kluczyka? Czy wyposażenie w aucie niesygnalizowane na tablicy rozdzielczej?Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Komentarz