[O1] Nie pali po wymianie bezpiecznika ;(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • driftIroc
    Classic
    • 2008
    • 10

[']
  • dj_lawa23
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 127

Jak w temacie... Wczoraj zabrałem się za wymianę bezpiecznika od świateł pozycyjnych. I durny włożyłem nowy w miejsce spalonego przy włączonej stacyjce, światłach pozycyjnych, radiu... Myślałem że wszystko ok... Moje zdziwienie nastąpiło dopiero po chęci wjechania autem do garażu . Autko nie chce odpalić... Rozrusznik raz zakręci i wszystko gaśnie... Czy wysiadł komputer??? Jeśli tak to jaki koszt może być takiego kompa do O1 1,9 tdi 110kM??? Pomóżcie proszę... PS Zaczynam się zrażać do skody :cry:

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

...uspokoj sie napewno nie poszedl komputer, bezpiecznik, swiatel nie ma bezposredniego wplywu na prace silnika chyba ze masz zwarcie na instalacji i rozladowalo ci to akumulator.

Wyjmij ten bezpiecznik, doladuj akumulator, sprawdz czy auto pali, miernikiem
      sprawdz ile pradu plynie w obwodzie tego bezpiecznika lub po prostu udaj sie do elektryka samochodowego.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• dj_lawa23
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 127

Dziwna ta sprawa... Cała akcja miała miejsce wieczorem... Rano wstałem mróz na dworze... Poszedłem do autka, przekręcam kluczyk a tu zegar na kompie nastawiony myśle: hmmm . Przekręcam kluczyk, chwile zamulił bo zimno ale ZAPALIŁ . Kurde wycofuje że zrażam się do octy To super auto które samo się naprawia hehe.. Ale niech ten temat będzie ku przestrodze dla innych... WYMIENIAĆ BEZPIECZNIKI NA WYŁĄCZONEJ STACYJCE... NAJLEPIEJ KLUCZYKI DO KIESZENI I WTEDY ROBIĆ... POZDRO...

[ Dodano: Sob 17 Lis, 07 06:55 ]
        Na koniec rada którą dostałem od fachowca: Jeśli zrobiłeś zwarcie lub przepięcie w elektryce auta odłącz klemę akumulatora ale ujemną, czasem wystarczy na 15 minut a a czasem 2 godziny, ale cel jest jeden: reset komputera... Czy jakoś tak . Pozdro

Komentarz

Pracuję...