alarm

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • moto-mario
    Drive
    • 2009
    • 60

alarm

Zamieszczone przez paf
    wszystkiemu winna jest pierdolona postawa roszczeniowa
    Dokładnie tak - niektórzy goście traktują tu nas jak woźnych.

Ja akurat nie z tych co wymagają fałszywej czołobitności - wręcz nie toleruje takich ludzi, co mi po małym palcu chcą się w cztery litery wcisnąć.

Ale kurwa - no są jakies elementarne zasady poszanowania adresata swoich myśli - zwlaszcza jesli sie czegos od niego chce i oczekuje.

A tu nie dość, ze tego nie ma to jeszcze jest wyraźna arogancja i buta. Jakby wielki pan zajechał do grodu i wyjaśnień się domaga...

:x
  • oziemi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 399

alarm

Witam. Jestem posiadaczem skody Octavii elegance z 2001 roku. Samochód kupiłem trzy miesiące temu i zastanawia mnie brak alarmu... czy mozliwe żeby go nie było?? dodam że razem z klczykami do odpalania były tez mniejsze kluczyki które jak mniemam mogą byc od aktywacji alarmu. Czy ktoś może wie co moze bycprzyczyna jego braku lub ewentualnie jak go właczyc.. gdzie może sie znajdowac centralka alarmu. Prosze o pomoc
    Elegance
    ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
    -------------------------------------------

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Jeśli masz zainstalowany alarm,centralka prawdopodobnie znajduje się za schowkiem przed pasażerem.Ale wydaje mi się,że nie masz,bo gdyby był,to sprzedający przekazał by piloty do alarmu.Natomiast małe kluczyki mogą być do bagażnika dachowego,ja np.miałem hak holowniczy zamykany na kluczyk.Myślę,że naljepszym wyjściem będzie skontaktowanie się z poprzednim właścicielem.
      Aha,kiedyś widziałem nakładki na śruby kół zamykane na kluczyk.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• mroko
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 659
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez JanuszSz
        to sprzedający przekazał by piloty do alarmu
        Ale można też alarm zestroić z oryginalnym kluczem (jeżeli ma przyciski do sterownia centralnym zamkiem).

[ Dodano: Pon 22 Paź, 07 13:12 ]
        Zamieszczone przez oziemi
        ewentualnie jak go właczyc
        Szukaj w komorze silnika czarnego z reguły okrągłego pudełka o średnicy około 10cm na którym będzie zaślepka o średnicy około 1cm pod którą jest miejsce na kluczyk .

Pozdr.
        Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

• 2pac
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1476
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez mroko
          na którym będzie zaślepka o średnicy około 1cm pod którą jest miejsce na kluczyk
          kluczyk najprawdopodobniej j/w jest od awaryjnego wylaczania syreny ( jak np rozladuje sie bateria w pilocie, czy bedzie cos nie trybilo z alarmem to wtedy wylacza sie syrene zeby nie wyla)

btw jaka to wersja octy? bo z tego co pamietam to chyba glownie w classicach nie byl montowany seryjnie?
          President Johnny II + President Florida/ ML-145
          O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
          OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Gdy ja kupowałem swojego Eleganca to też trzeba było dokupić alarm, więc raczej w wersji Elegance nie ma standardowego alarmu.
            Jeśli masz kluczyk scyzoryk, to zazwyczaj jest tak, że alarm jest sprzężony i uruchamiany przez ten kluczyk czyli przy zamykaniu auta

A koledzy dobrze mówią, że powinieneś mieć pod machą gdzieś syrenę i w niej miejsce na kluczyk do jej wyłączenia (czyli , żeby nie wyła ale alarm powinien i tak działać).
            Weż zamknij auto i np. zostaw otwartą szybę, następnie po kilkudziesięcu sekundach włóż lapę albo otwórz drzwi kluczykem (manulanie) i zobaczysz czy np. kierunkowskazy mrugają, co by oznaczało , że alarm działa tylko syrena nie wyje

Komentarz

• rogoz
              Rider
              • 2006
              • 397

Zamieszczone przez mroko
              [Ale można też alarm zestroić z oryginalnym kluczem (jeżeli ma przyciski do sterownia centralnym zamkiem).
              Przerabiam ostatnio ten temat. Znalazłem kilka rozwiązań tzw. alarmów bezpilotowych:

Komentarz

• oziemi
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 399

próbowałem sposobu z otwrta szybą i nic... wkładam łape przekręcam klczyk i nic ani kierunkowskazy nie migają ani tymbardziej syrena sie nie włącza. jutro sprobuje jeszcze poszukac pod machą tej magicznej puszki :wink:
                Elegance
                ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
                -------------------------------------------

Komentarz

• arci9
                  RS
                  • 2004
                  • 2007

próbowałem sposobu z otwrta szybą i nic... wkładam łape przekręcam klczyk i nic ani kierunkowskazy nie migają ani tymbardziej syrena sie nie włącza. jutro sprobuje jeszcze poszukac pod machą tej magicznej puszki
                  to może spróbuj kopnąć w kółko, może nie masz czujników na ruch?
                  no i faktycznie poszukaj puchy, bo może jednak nie masz alarmu

acha, koledzy pisali, że pucha jest za schowekiem, ale moze być też po stronie kierownicy?

Komentarz

• oranje
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 148

próbowałem sposobu z otwrta szybą i nic... wkładam łape przekręcam klczyk i nic ani kierunkowskazy nie migają ani tymbardziej syrena sie nie włącza. jutro sprobuje jeszcze poszukac pod machą tej magicznej puszki :wink:
                    Według mnie w ogóle nie masz alarmu. Może prościej będzie sprawdzić czy masz czujniki otwarcia dzrzwi (te kołeczki które "chowają" się gdy zamykasz drzwi lub maskę). :wink:
                    pzdr

Komentarz

• 2pac
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1476
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

acha, koledzy pisali, że pucha jest za schowekiem, ale moze być też po stronie kierownicy?
                      moze
                      President Johnny II + President Florida/ ML-145
                      O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                      OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

Pracuję...