AWARIA FORUM - 20.04.2005

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Panowie dajcie spokoj z tym licznikiem postow. Ja rowniez stracilem ich kilaset, ale mam to w nosie - jak dla mnie moze go w ogole nie byc.

Najgorzej, ze polecialo pare tematow i zniknelo prawie 100 uzytkownikow... :evil: :evil: :evil:

Jako jedna z osob odpowiedzialnych za forum przepraszam Wszystkich, ktorych dotyczy ten problem.
    Wierze, ze zechcecie ponownie sie zalogowac i brac aktywny udzial w zyciu tego forum i klubu.

Jest to jakas nauczka i postaramy sie wyciagnac z niej wnioski, zeby ponownie taka sytuacja nie zdarzyla sie.

Jeszcze raz przepraszam.
    TDI 205PS

Komentarz

• wasyl
      L&K
      • 2005
      • 1084

No dokładnie !! popieram kolegę ! k nigdy nie piszę bez powodu żeby tylko zgarnąć pkt na poście !! A wy robicie z tego tragedie... :x
      ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
      www.wasilewski-foto.pl
      KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Zamieszczone przez Jackal
        Maicroft napisał:
        Na forum zaznacz na samym dole, ze masz wszystkie przeczytane. Bo sadze, ze przy pierwszym logowaniu po padzie miales ponas tysiac postow nie czytanych.

BTW. Ta funkcja u mnie tez swirowala i czasem posty nie czytane nie wyskakiwaly mi wlasciwie.

Caly czas nie dziala... Twoja instrukcja nie pomaga :/

U mnie to odswiezenia postow swirowalo juz od dawna. Piotrek pojawi sie na forum to moze cos jeszcze podpowie.

BTW. O km na forum nie martwcie sie, jak bedzie juz wszytsko dobrze dojdziemy do jakiegos kompromisu.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Panowie dajcie spokoj z tym licznikiem postow. Ja rowniez stracilem ich kilaset, ale mam to w nosie - jak dla mnie moze go w ogole nie byc.

Najgorzej, ze polecialo pare tematow i zniknelo prawie 100 uzytkownikow...

Jako jedna z osob odpowiedzialnych za forum przepraszam Wszystkich, ktorych dotyczy ten problem.
          Wierze, ze zechcecie ponownie sie zalogowac i brac aktywny udzial w zyciu tego forum i klubu.

Jest to jakas nauczka i postaramy sie wyciagnac z niej wnioski, zeby ponownie taka sytuacja nie zdarzyla sie.

Jeszcze raz przepraszam.
          NIe ma co się przejmować i poddawać, ważne że dalej forum działa i możemy wymieniać poglądy... 8)

Myślę , że Ci którzy stracili konta będą wyrozumiali i poprostu jeszcze raz się zalogują bez żadnych problemów.

P.S.
          Jakby coś trzeba było pomóc to chętnie pomogę - i tak cały czas siedzę przy kompie.
          Nawet jakieś śmieszne rzeczy, typu poprawianie liczników...

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez Maicroft
            Na forum zaznacz na samym dole, ze masz wszystkie przeczytane. Bo sadze, ze przy pierwszym logowaniu po padzie miales ponas tysiac postow nie czytanych.

BTW. Ta funkcja u mnie tez swirowala i czasem posty nie czytane nie wyskakiwaly mi wlasciwie.
            robiłem to i nic sie nie zmieniło :!: teraz jest ok :roll:
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• adik_s
              Rider
              • 2005
              • 259

i musialem sie od nowa rejestrowac... wrrr :evil: i nie ma zadnego mojego posta :evil:

Komentarz

• Martinez
                L&K
                • 2004
                • 1366
                • Audi

Niech ktoś napisze jakąś wielką informacje na stronie głównej!!
                Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• Antimatter
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 144

Witam,
                  to ja spytam w ten sposob; stracilem swoje konto - ok.
                  wieczorem zalozylem konto raz jeszcze, wszedlem na forum i co widze? moje posty nadal wisza ale ich autorem jest zupelnie INNA osoba, jakby moje posty pojawily sie w historii innego usera.

awaria awarią, ale czy moze mi ktos wytlumaczyc to zjawisko?
                  nie chcialbym odkryc, ze ktos bawi sie w korzystanie z mojego loginu :x

z gory thnx
                  --
                  pozdrawiam
                  Antimatter

Komentarz

• zombie
                    Classic
                    • 2005
                    • 39

Ja tu nowy byłem, więc straciłem tylko 2km, ale za to przypisuje mi cudze posty teraz...

Komentarz

• Purchawa
                      Admin
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 8007

UWAGA! Przypisywanie czyichs postow do innego usera jest spowodowane tym, ze system zapisuje do bazy danych posty i userow po ich ID, a nie faktycznej nazwie.
                      Tak wiec jak ktos byl zarejestrowany jako np. 350 i zniknelo jago konto, a teraz zarejestrowal sie jako np. 320, to beda przypisane jemu posty tej osoby ktora byla zarejestrowana jako 320 przed awaria.
                      Sprobujemy to poprawic, ale obawiam sie ze moze to byc zbyt czasochlonne, bo trzeba by bylo sprawdzic dokladnie wszystkie wpisy w bazie danych.
                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• zombie
                        Classic
                        • 2005
                        • 39

może po prostu pozmieniać ID. Lepiej, żeby posty były niczyje, niż przypisane, do kogoś, kto ich nie napisał. Proponuję wstawić puste rekordy w ID z zakresu awarii. Ich autorem może być user 'awaria'

Komentarz

• Qulek
                          RS
                          • 2005
                          • 1630
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Kurcze ... w ciągu tygodnia jestem 2 raz nowym użytkownikiem Mój temacik sie ulotnił ale podłączyłem sie do tematu AKA o odbiorze jego octavki...
                          BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Purchawa
                            Admin
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 8007

Zamieszczone przez zombie
                            może po prostu pozmieniać ID. Lepiej, żeby posty były niczyje, niż przypisane, do kogoś, kto ich nie napisał. Proponuję wstawić puste rekordy w ID z zakresu awarii. Ich autorem może być user 'awaria'
                            Jest to jakas opcja, zobaczymy tylko jak z wykonaniem tego od strony technicznej.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• zombie
                              Classic
                              • 2005
                              • 39

Spoko. Nie chce sie wymadrzac, ale jakby to kogos inetersowalo, to proponuje sprawdzic ostatnie ID sprzed zrobienia backupu, wszystkie kolejne przesunąć poza zakres ID: BACKUP -> AWARIA a potem ten zakres wypełnić pustymi rekordami. Przy rejestracji pobierane jest pewnie ID o numerek wyzsze, niz osatatnie, wiec nie bedzie problemow.

Komentarz

• Yarek
                                Elegance
                                • 2005
                                • 992

Moje konto wcięło całkiem, więc załozyłem nowe...
                                A już przez chwilę myślałem, że skasowaliście mi konto :P

EDIT: a moje posty ma teraz user: "niunia27-78"... Czy mogę je odzyskać?
                                . pzdr Jarek
                                aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Zamieszczone przez Yarek
                                  Moje konto wcięło całkiem, więc załozyłem nowe...
                                  A już przez chwilę myślałem, że skasowaliście mi konto :P

EDIT: a moje posty ma teraz user: "niunia27-78"... Czy mogę je odzyskać?
                                  Jeszcze nad tym pomyslimy czy da sie cos zrobic.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Puchacz
                                    Moderator
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 1192
                                    • Superb III (3V3)

Spoko. Nie chce sie wymadrzac, ale jakby to kogos inetersowalo, to proponuje sprawdzic ostatnie ID sprzed zrobienia backupu, wszystkie kolejne przesunąć poza zakres ID: BACKUP -> AWARIA a potem ten zakres wypełnić pustymi rekordami. Przy rejestracji pobierane jest pewnie ID o numerek wyzsze, niz osatatnie, wiec nie bedzie problemow.
                                    Zrobione. Mam nadzieje, ze nie wcielo niczyich niewinnych postow, teraz. W razie czego jest backup z przed przypisania "niewiadomych postow" do uzytkownika AWARIA!.

Przy okazji zobaczylem w reszcie jak sie pisze jakies madrzejsze zapytania MySQL
                                    Jakby cos jeszcze bylo nie tak prosimy o informacje.

Yarek, Niestety, nie dam rady 100 osobom kilku tysiecy postow przypisac ponownie nawet majac dokladne namiary na te posty tj. np daty. To byloby zbyt czasochlonne i przydaloby sie do tego conajmniej kilkanascie osob dobrze znajacych sie na SQL.

Ps. Nowe baterie do UPSa są już w drodze, nigdy wiecej nie powinno byc takich problemow.
                                    Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• karolz
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 823

Puchacz,
                                      Ps. Nowe baterie do UPSa są już w drodze, nigdy wiecej nie powinno byc takich problemow.
                                      robcie backup raz w tygodniu !!!! :wink:
                                      NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• bobasek
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 326

Antimatter, proszę zejdź ze mnie :shock: . nie ja spowodowałem awarię , też się musiałem ponownie zarejestrować :cry: , niczemu nie jestem winien, nie bawię się w korzystanie z Twojego loginu, niczego Twojego nie potrzebuję a tym bardziej Twoich postów których i tak nie widzę. "pax, pax miedzy chrześcijany...." :idea:
                                        5,5l/100

Komentarz

• zombie
                                          Classic
                                          • 2005
                                          • 39

To co Wy tego SQL'a w domu macie postawionego? Coś mi tu ściemą zalatuje. Przecież nawet po awarii prądu danych z dysku się nie traci ... :?

A może komuś się paluszek pośliznął i zamiast SELECT * FROM mysql_base padło 'DELETE'? :lol: W wersji phpBB sprzed chyba dwóch lat był jakiś bug, który pozwalał rozwalać fora. Możę w tym tkwi problem?

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

To co Wy tego SQL'a w domu macie postawionego? Coś mi tu ściemą zalatuje.
                                            A co w tym takiego dziwnego, ze serwery w domu stoja ? :roll: To jakos zabronione ?

Przecież nawet po awarii prądu danych z dysku się nie traci ... :?
                                            Z RAMu sie niestety traci, a z dyskow czesto tez, szczegolnie jak dyski zapisuja nonstop duzo danych i nagle im sie zasilanie odetnie... :evil:

A może komuś się paluszek pośliznął i zamiast SELECT * FROM mysql_base padło 'DELETE'? :lol:
                                            Zaraz moze mi sie paluszek poslizgnac na delete z Twoim nickiem :evil:
                                            Jakos nie mam nastroju do zartow...

W wersji phpBB sprzed chyba dwóch lat był jakiś bug, który pozwalał rozwalać fora. Możę w tym tkwi problem?
                                            Akurat phpBB jest w optymalnie nowej wersji plus mod by Przemo.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 7976

Zamieszczone przez Purchawa
                                              Zaraz moze mi sie paluszek poslizgnac na delete z Twoim nickiem :evil:
                                              Jakos nie mam nastroju do zartow...
                                              Piotrek wez nie pitol glupot - wiem, ze to nie Twoj normalny styl...
                                              Faktem jest, ze dalismy dupy i cieszmy sie, ze mamy wyrozumialych userow, ktorzy sie nie wsciekaja ma nas... Na niektorych forach roznie z tym bywa...

Wszystkich userow uprzejmie informuje, iz obecny fuckup jest nieszczesliwym zbiegiem kilku wydarzen, ktore sie nie powtorza.

Poza tym Puchacz, Purchawa i Maicroft od dwoch dni walcza, zeby ponownie postawic to wszystko na nogi pomimo swoich codziennych obowiazkow - wiec prosze o wyrozumialosc...
                                              TDI 205PS

Komentarz

• Puchacz
                                                Moderator
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 1192
                                                • Superb III (3V3)

To co Wy tego SQL'a w domu macie postawionego? Coś mi tu ściemą zalatuje. Przecież nawet po awarii prądu danych z dysku się nie traci ...
                                                Na jakim systemie nie traci danych w trakcie zapisu podczas naglego wylaczenia maszyny? Jak znasz taki system to chetnie sie na niego przesiade. Naprawde przez ładnych pare godzin probowalem naprawic ta uszkodzona tabele, ale nic sie nie dalo zrobic niestety.

A może komuś się paluszek pośliznął i zamiast SELECT * FROM mysql_base padło 'DELETE'? W wersji phpBB sprzed chyba dwóch lat był jakiś bug, który pozwalał rozwalać fora. Możę w tym tkwi problem?
                                                Chcesz konto? Zobaczysz sobie uptime i przestaniesz marudzic? Myslisz, ze w tym jest dla nas cos smiesznego? Akurat utrata danych nie nalezy do przyjemnych wydarzen. Purchawa nigdy nawet sie nie logowal do MySQLa, a ja bylem w tym czasie w szkole :P Forum jest w dosc nowej wersji.

karolz, juz ustawione backupy bazy 3 razy w tygodniu.
                                                Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• zombie
                                                  Classic
                                                  • 2005
                                                  • 39

A co w tym takiego dziwnego, ze serwery w domu stoja ? :roll: To jakos zabronione ?
                                                  Tak tylko pytam. Wyczules w moim glosie jakis oskarzycielski ton? :roll:

Z RAMu sie niestety traci, a z dyskow czesto tez, szczegolnie jak dyski zapisuja nonstop duzo danych i nagle im sie zasilanie odetnie... :evil:
                                                  Półtora miesiąca w RAM'ie... No ok. Niech będzie.

Zaraz moze mi sie paluszek poslizgnac na delete z Twoim nickiem :evil: Jakos nie mam nastroju do zartow...
                                                  Trochę dystansu do siebie człowieku! Nie strasz mnie, bo po nocach spać nie będę. :lol:

Komentarz

• Purchawa
                                                    Admin
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 8007

Nie rozumiem tylko po co te impertynencje ? :evil:
                                                    Sami sobie pospulismy ? Stalo sie i sie nie odstanie, wazne ze prawie wszystko wrocilo w miare do normy. :evil:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...