Zamieszczone przez piechu83
[Inne] Idzie zima. Jakie opony zimowe polecacie na ten sezon
Zwiń
X
-
AdamB, tak, ale bardzo wiele osob stosuje opony wezsze o 1cm od stand. na zime Wtedy rzekomo opona sie lepiej prowadzi i nie slizga.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sptomCzyzby Profiler 2 ???? pare znajomych osob traktowalo takie opony i to dosc "szorstko" i nie mieli takich problemow moze fucktycznie wadliwa seria
Komentarz
-
-
nickmar, zwroc zwroc, bo profilery chcialem kupic na lato do swojej w rozmiarze 17, a to nie jest mala kwota, wole jej nie wyj... w blotoByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroAdamB, tak, ale bardzo wiele osob stosuje opony wezsze o 1cm od stand. na zime Wtedy rzekomo opona sie lepiej prowadzi i nie slizga.
Tak że w tym przypadku też bym nie schodził niżej niż 195/65R15 z tego też względu że jest to najwęższa opona w OII jaką producent dopuszcza. Średnia szerokość w OII jest 205/55R16 i tu można zejść z zimówkami na 195/65R15.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piechu83oki dziekiwiec zostane przy 195/65
Komentarz
-
-
Ja właśnie jestem przed kupnem gumek na zimę i mam aktualnie trzy typy, o które chciałbym Was zapytać:
rozmiar 195/65 R15 z indeksem prędkości H
Uniroyal MS plus 66
Continental TS810
Barum Polaris
Chciałbym poznać Waszą opinię o wskazanych oponkach i wasze typy (wiem, że jedne są droższe w tym zestawieniu a inne dużo tańsze, ale interesuje mnie stosunek Z/J/C (zadowolenie/jakość/cena)
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uweZipY, z tych trzech polecał bym Conti a na drugim miejscu Uniroyal, a Borumki raczej nie.
W OII założyłem w tym roku Dunlop SP Winter Sport 3D kupione po 218zł za szt. z przesyłką na www.opony.com.pl. Jak na razie są OK.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wrotato robi kupe kilometrow i to po bardzo ciezkich drogach, po wsiach itd, gdzie pługi i piaskarki rzadko zagladaja
bardzo dobrze w testach wypada Sava Eskimo 3 cena ok 162 pln
ja mam Falken HS 437 i nie mam z nimi problemów.
pzdr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez uweZipY, z tych trzech polecał bym Conti a na drugim miejscu Uniroyal, a Borumki raczej nie.
Komentarz
-
-
hmmm ... dziwi mnie troche slaba opinia o Barumach.
Ja akurat mialem okazje porownac Micheliny, ktore mialem rok temu w Mondeo z Braumami ktore mial jedrzejm w swojej O1. Porownanie wypadlo zdecydowanie na korzysc Barum. Popierwsze na sniegu (lekko ubitym) Bruumy trzymaly rewelacyjniem, na Michelinach ciezko bylo ruszyc. Obie gumy podkreslam byly nowiutkie i Barumy i Michelin.
Koniec koncem ... w tym roku do mojej O2 wybralem Barum Polaris 2, mam nadzieje ze sie nie zawiode.
Jeszcze apropo Goodrich .... mialem wlasnei Profilery w Mondeo ... i jakby nie to ze O2 przyjechala na Potenzach to pewnie do O2 na lato wybralbym Goodrich ... na wodzie nie ma mocnych na ta opone .. tylko troche glosna jest niestety
Komentarz
-
-
Ponoc w nastepnym Motorze ma byc porowanie zimowek 195/65/15 wiec moze warto poswiecic < niz 2 zł :roll:
Z tego co pamietam z jakis testow ADAC cytownych w AŚ to z budzetowek polecali Save i Baruma Polaris2.
U mnie juz decyzja zapadla bedzie zimowy komplet Klebera :szeroki_usmiech bo z letnich jestem bardziej niz zadowolony a oceny tych zimowek w testach ADAC saDostojnie do przodu by Dynosoft
Komentarz
-
-
wojtass, Adamu, he he przekonujecie mnie, że dokonałem dobrego wyboru kupując Conti okaże się jak założę...
Generalnie miałem dylemat z wyborem opon i byłem skłonny wziąć UG7 po postach na forum, ale przekonał mnie wujek oponiarz i sporo testów ADACa, i z gazet niemieckich gdzie właśnie polecali Conti.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekW zeszlym roku kupilem Yokohamy AVS.Sa niezle,tylko jak dla mnie troche za glosne
W tym roku kupiłem UG7 (były znacznie tańsze od AVS), jak się będą sprawowały czas pokaże.
P.
Komentarz
-
Komentarz